Snorklingskurs – SSI Snorkel Diver


Är du nyfiken på livet under ytan och vill komma igång på ett lugnt och lättsamt sätt? Då kanske en snorklingskurs kan vara något för dig! Här får du möjlighet att lära dig allt du behöver veta för att på ett tryggt och säkert sätt uppleva havet och världen strax under ytan.

Snorklingskursen är ett ypperligt tillfälle att träffa andra snorklare så att du kan bygga upp ett nätverk av likasinnade som du kan uppleva havet tillsammans med!

Med vår snorklingskurs vill vi introducera snorkling och visa på allt fantastiskt man kan uppleva och göra med bara en mask och en snorkel.

Vem kan vara med?

Kanske har du lite erfarenhet av hav och vatten eller bara vill lära sig mer, alla är välkomna! 

SSI Snorkel Diver

Vår snorklingskurs är baserad på programmet SSI Snorkel Diver. Genom att ladda ner SSIs app och skapa en konto får du tillgång till SSIs material för denna workshopen och möjlighet att utforska andra kurser. Du får även tillgång till de första kapitlen i kursen Open Water Diver vilket är grundkursen i sportdykning. Vid avslutad Workshop kommer du att få en Recognition Card. Även detta får du tillgång till via din SSI-app. 

En av de stora fördelarna med snorkling är den lilla utrustning som behövs. I grunden är allt du behöver en mask som passar ditt ansikte och en snorkel. Detta gör snorklingen till en flexibel sport som du alltid kan ta med dig, vart du än är påväg.

5 fakta om Snorkling 

  • Snorkling är en av få sporter som kan utföras hela livet. 
  • Snorkling är en sport utan något tävlingsmoment, alla kommer upp vinnare. 
  • Det är en aktivitet som hela familjen kan utöva, samtidigt. 
  • Snorklingen är inte beroende av styrka, flexibilitet eller storlek, det skapar varken en fördel eller nackdel. Alla kan snorkla. 
  • Det är en aktivitet som skapar intresse och förståelse för havet och dess vackra miljö.

Kursupplägg

Vi kommer först att träffas en kväll på centret för att gå igenom lite teori och titta närmre på vilken utrustning det finns och vad man tänkas behöva och villhöva. Sedan träffas vi en heldag vid ett senare tillfälle och åker ut till havet och snorklar. En mysig dag vid vattnet där vi övar och provar oss fram och upptäcker en helt ny värld.

Utrustning

När du ska gå en snorklingskurs behöver du själv ha badkläder och handduk. All utrustning som behövs går att hyra under kursen men det går förstås även bra att ha med egen mask, snorkel, fenor och våtdräkt om du vill.

Förkrav

Snorkling är en mångsidig aktivitet som inte kräver några större förkunskaper eller en hög fysik förmåga. Allt som behövs är en viss vattenvana i vatten djupare än vad du kan stå i. Det gör det till en aktivitet som är tillgänglig för de flesta människor och ett fantastiskt och enkelt sätt att uppleva havet och undervattensmiljön. 

Ålder:Våra snorklingsutfärder riktar sig till vuxna och unga vuxna som klarar sig på egen hand i vattnet. Yngre snorklare är välkomna i vuxens sällskap.
Utbildningsnivå:Du skall vara simkunnig men behöver inte någon tidigare erfarenhet för att vara med på snorklingskurs.
Övrigt:Kom ihåg att ta med dig badkläder och handduk.