Kurs i isdykning – Ice Diving


Isdykning är en annorlunda dykaktivitet med mycket gemenskap i en spännande miljö. Under isen är det ofta bra sikt och ett läckert ljus. Det är också något speciellt med att kunna stå upp-och-ner mot isen medan bubblorna från utandningsluften rör sig under istaket.

Under din iskurs får du lära dig att isdyka på ett säkert sätt som låter dig njuta av upplevelsen.

Förutom att dyka på ett säkert sätt under isen kommer du att få träna på att förbereda en vak för isdykning, agera linskötare, kommunicera med hjälp av lina, lösa problem och hantera din utrustning på ett sätt som minskar risken för frysning.

Kurspris

2690kr

Det här ingår i kurspriset:

  • Teori samt dykning & praktiska övningar

OBS! Transport till och från dykplats ingår ej.

Förkrav

För att gå kursen skall du vara certifierad Advanced Open water och ha fyllt 18 år. Du behöver även vara bekväm med avvägning och dykning med torrdräkt. För att kunna njuta av dyk under is bör du ha dykt i svenska vatten under vintern.

Utrustning för isdykning

Vid isdykning dyker vi i torrdräkt och det är viktigt att känna sig bekväm med dykning och avvägning i torrdräkt innan man ger sig ner i en vak. Du behöver ha ordentliga underställ anpassade för dykning i kallt vatten. Även din regulator behöver vara anpassad för dykning i kallt vatten.

Annan utrustning som är bra att ha för isdykning är:

  • Pulka (för att frakta utrustning till vaken)
  • Isdubbar
  • Broddar
Dykare tar upp isblock ur vak