Provdyk – SSI Try Scuba


Är du sugen på att testa hur det är att dyka? Ett provdyk är till för dig som aldrig har dykt förut och vill uppleva hur det är att andas ur en regulator & sväva viktlös under ytan med dykutrustning.

Kursupplägg

Våra provdyk genomförs i bassäng. Din dykinstruktör går först igenom grunderna och berättar vad som är viktigt att tänka på under dyket. Därefter kommer du med hjälp av instruktören att ta på dig dykutrustningen och testa hur det är att sväva viktlös medan du simmar runt i bassängen. Känner du dig bekväm under ytan får du också testa att göra några grundläggande övningar.

Vi dyker i små grupper med 1-2 provdykare per instruktör. Vi brukar vara klara vid bassängen runt kl 21.

Kurspris

790 kr

Utrustning

När du skall göra ett provdyk behöver du ha med dig badkläder och handduk – övrig utrustning står vi för. Om du har egen mask, snorkel eller annan utrustning får du förstås gärna ta med det. Det är alltid skönt att använda sin egen utrustning som man vet passar bra.

Förkrav

Inför kursen kommer du att fylla i ett dokument som bland annat består av egen hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte göra någon läkarundersökning inför ditt provdyk. Om ditt svar är JA på någon av frågorna kan du behöva lämna in ett skriftligt godkännande för dykning från en läkare innan kursstart. En läkarundersökning är giltig i 12 månader. Kontakta oss i god tid innan ditt provdyk så kan vi hjälpa dig med det.

Allt pappersarbete kan du fylla i vid kursstart. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan/vid kursstart. Glöm inte att läsa igenom hälsodeklarationen innan ditt provdyk.

Minimiålder:12 år (men det skadar inte att vara lite äldre)
Utbildningsnivå:Du behöver inte någon tidigare erfarenhet av dykning för att provdyka.
Övrigt:Kom ihåg att ta med dig badkläder och handduk.

Anmäl dig till provdyk

Du hittar schemat för våra provdyk längst ner på sidan kursschema. När du hittat ett provdyk du vill anmäla dig till kommer du förbi butiken eller skickar ett mejl till info@oxygenediving.se för att göra en intresseanmälan. Antalet platser vid varje provdykstillfälle är begränsat så anmäl dig gärna i god tid.

När du betalat ditt provdyk är du anmäld och har reserverat din plats. Detta skall göras senast 1 vecka innan provdykningsdatum. En vecka innan provdyket stänger vi för anmälan och avbokning. Därefter sker ingen återbetalning eller ombokning. Under veckan innan dyket får du ett mejl med uppdaterad information om var och när vi samlas och om det är något särskilt du behöver tänka på.

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor om provdyket! Du når oss lättast via mejl: info@oxygenediving.se

Vill du börja nu på direkten?

Du kan redan nu få tillgång till all teori för provdyket. Allt du behöver göra är att registrera dig på diveSSI.com och börja läsa. Det är helt gratis och du binder inte upp dig till någonting. Se till att varje blivande dykare använder en egen mejladress och korrekt kontaktuppgifter så att det inte blir några konstigheter med registreringen.

Du kommer åt kursmaterialet både på divessi.com och i appen MySSI (för Android och Iphone).