Dykräddning – Diver Stress & Rescue


Bli en säkrare dykare – för dig och för din parkamrat!
Med hjälp av den här kurskombinationen, som består av kurserna React Right och Diver Stress & Rescue, får du verktygen att förebygga och, om nödvändigt, hantera en nödsituation. Vi tränar vi på tekniker som kommer att höja din färdighetsnivå & öka ditt självförtroende som dykare. De flesta som genomgått en Rescue-kurs ser tillbaka på den som en av de roligaste, mest utmanande och givande kurserna inom dykning. Allvarligt roligt helt enkelt!

Kurspris Diver Stress & Rescue + React Right

4 490 kr (varav anmälningsavgift 1000 kr)

I Rescue-kursen ingår:

  • Teori och praktik enligt schema
  • Digitalt kursmaterial
  • Digitalt certifikat (efter godkänd utbildning)

OBS! Transporter till och från dykplatser ingår ej.

Inför kursen Diver Stress & Rescue

För att gå Rescue-kursen skall du vara minst 15 år gammal. För att få ut så mycket som möjligt av kursen ska du även ha dykt i svenska förhållanden de senaste 6 månaderna och vara bekväm med utrustningen du använder (oavsett om det är din egen eller om du hyr utrustning).

Inför kursen kommer du att fylla i en egen hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte göra någon läkarundersökning inför kursen. Om ditt svar är JA på någon av frågorna kan du behöva göra en läkarundersökning för dykning innan kursstart. En läkarundersökning är giltig i 12 månader. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Kursupplägg & Schema

Under våren går Rescue-kursen under kristi himmelfärdshelgen och nationaldagshelgen. Vi nyttjar de lediga dagarna (och klämdagar) och kör kursen under 4 heldagar, torsdag till söndag kl 9-18.

Under resten av året går kursen under kvällar och helgdagar enligt följande schema:

Första veckan:
Tisdag kl 18.00 – 22.00: teori & praktik
Onsdag kl 18.00 – 22.00: teori & praktik
Andra veckan:
Tisdag kl 18.00 – 22.00: teori
Onsdag kl 18.00 – 22.00: teori
Lördag kl 8.30 – 18.00: utedyk
Söndag kl 8.30 – 18.00: utedyk

Dykutrustning

Som blivande Rescue diver tillhör du en av de mer erfarna dykarna och har förmodligen samlat på dig det mesta i utrustningsväg. Den utrustning du själv behöver ha är mask, snorkel, hälremsfenor (samt boots om du dyker med våtdräkt), handskar, dykdator, kompass och kniv (eller annat skärverktyg).

Utrustning som du antingen kan ha din egen eller hyra av oss är luftpaket (väst, regulator & flaska), dräkt, huva, viktbälte, bly. Om du behöver hyra utrustning, se till att boka upp rätt utrustning i rätt storlekar genom att mejla oss eller komma in i butiken inför din kurs. När du går kurs hos oss har du förstås rabatt på hyra av utrustning.

Gör en intresseanmälan genom att skicka ett mejl till info@oxygenediving.se. Du kan även komma in till butiken på Fotögatan 6 i Göteborg eller ringa oss på 031-773 99 11.