SSI Divemaster


En SSI Divemaster kännetecknas av ett stort intresse för undervattensvärlden, utomordentliga dykfärdigheter och någon som är hjälpsam och fungerar bra ihop med andra människor. Som Divemaster kan du jobba med dykning vart du än tar dig i världen, och har du gått din kurs i Sverige är du faktiskt särskilt eftertraktad på många ställen.

För vissa innebär steget som Divemaster möjlighet att jobba, resa och se dykplatser runt om i världen. För andra kanske det är ett sätt att finansiera sin dykning på hemmaplan, eller helt enkelt ett steg på vägen mot att bli instruktör. Det är även många som går Divemaster-kursen för att lära sig mer och bli en bättre dykare och parkamrat. Oavsett vart Divemaster-kursen tar dig kan vi garantera en utmaning och ett minne för livet! Vi hjälper dig att blir en hajare på att hålla dykplatsbeskrivningar, att hjälpa andra dykare och att komma med tips och trix på dykplatsen!

Divemaster-kursen är en kombination av de två kurserna SSI Dive Guide och SSI Science of Diving. Dive Guide-kursen ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs för att ta hand om andra dykare. Vi övar på skills, har workshops och går igenom kursupplägg. Under Science of Diving nördar vi ner oss i dykteorin bakom dykning. Det blir Fysik, Fysiologi, Utrustning, Dyktabeller och mycket mer! Det går förstås även att gå den ena kursen utan att gå den andra om man vill.

Som SSI Divemaster kan du på egen hand hålla i dykaktiviteter som snorkling och guidade dyk. Du kan dessutom assistera en instruktör på kurs och ansvara för logistiken på utfärder och dykbåtar. Vad väntar du på?

Kursupplägg

Divemasterkursen innebär ett flexibelt schema med mycket eget ansvar. Vi varvar schemalagda lektioner, bassängpass, utedyk och workshops med egen tid för att läsa, dyka och assistera på riktiga kurser.

Räkna med 7 heldagar (eller en kombination av heldagar och kvällar) med schemalagda moment. Utöver det tillkommer praktik på kurser och egen dykning.

Förkrav

En förutsättning för att bli Dive Guide/Divemaster är att du är en duktig dykare och fungerar bra ihop med andra människor. För att få påbörja kursen SSI Dive Guide skall du dessutom:

  • Vara minst 15 år (18 år för att bli Professional Dive Guide)
  • Ha loggat minst 40 dyk (minst 25 timmar)
  • Vara certifierad SSI Diver Stress & Rescue (eller motsvarande certifiering)
  • Vara certifierad (eller kunna visa upp erfarenhet) inom: SSI Deep Diving, SSI Navigation, SSI Night & Limited Visibility samt SSI Enriched Air Nitrox
  • Vara certifierad i Första hjälpen och HLR (tex SSI React Right) de senaste 24 månaderna
  • Lämna in en godkänd läkarundersökning för dykning (inte äldre än 12 månader)

Utrustning

Som blivande Divemaster är det en stor fördel att ha sin egen utrustning. Först och främst för att det blir lättare för dig att alltid har samma utrustning som passar bra och som du har rutin på att använda. Det förväntas troligtvis också att du har egen utrustning när du sedan skall jobba som Divemaster.

Under kursen kommer du att kunna låna bly och flaska. Ta kontakt med oss inför kursen om det är något annat du behöver hyra eller köpa. I samband med din kurs får du rabatt i butiken.

Kursmaterial

Inför

Kurspris

7 490 kr exkl. kursmaterial
(Varav anmälningsavgift 1000 kr)

Är du intresserad av Divemasterkursen? – Ta kontakt med oss!
info@oxygenediving.se
031 – 773 99 11