Grundkurs i dykning – SSI Open Water Diver


Lär dig dyka med oss! Vi ger dig mycket tid i vattnet och håller oss till små grupper både på land, i bassängen och inte minst på utedyken. Under kursen lägger vi stor vikt vid att faktiskt dyka och att lära dig om dykplanering och ett säkert ”dyktänk”. Målet är att du efter avslutad kurs ska bli en riktigt trygg och stabil dykare som känner dig redo för att ge dig ut på dykutfärder och resor! Vi får ofta höra att de dykare som lärt sig dyka med oss är riktigt duktiga dykare som imponerar på dykplatser runt om i Sverige och världen!

Vår ordinarie grundkurs i dykning sträcker sig över fyra veckors tid. Under kursen träffas vi fyra måndagskvällar för att gå igenom teori och praktiska moment både i klassrummet och i bassängen. Kursen avslutas sedan med utedyk lördag och söndag sista veckan.

När du klarat av alla moment i klassrum, bassäng och i öppet vatten blir du certifierad SSI Open Water Diver. Ditt dykcertifikat gäller hela livet och i hela världen. Som Open water-dykare är du certifierad att dyka till maximalt 18 meter i förhållanden som motsvarar de du dykt i under kursen (eller bättre). Så du som går din grundkurs i dykning här i Sverige är därför mer än redo för att dyka i alla världens hav!

I vår ordinarie grundkurs i dykning kommer du att få dyka både i våtdräkt och i torrdräkt. Förutom att du blir certifierad SSI Open Water Diver blir du dessutom certifierad SSI Dry Suit Diver (torrdräktsdykare). Som certifierad torrdräktsdykare kan du hyra, köpa och dyka med torrdräkt var du än befinner dig. Som torrdräktsdykare är du då väl förberedd på att fortsätta dyka i Sverige under hela året!

Vill du börja nu på direkten?

Du kan redan nu få tillgång till delar av kursmaterialet. Allt du behöver göra är att registrera dig på diveSSI.com och börja läsa. Du får direkt tillgång till grundkursens första tre kapitel utan kostnad och utan att binda upp dig på något sätt. När du sedan har bokat plats och betalt anmälningsavgiften för en av våra kurser låser vi upp hela kursmaterialet så att du får tillgång till allt kursmaterial innan kursen börjar.

Du kommer åt kursmaterialet både på divessi.com och i appen SSI (för Android och Iphone).

I kursen ingår:

 • Digitalt kursmaterial för SSI Open Water Diver
 • Digitalt kursmaterial för SSI Dry Suit Diving
 • 4 kvällspass med teori/bassäng & två dykdagar enligt schema
 • Loggbok
 • Lån av dykutrustning: luftpaket (regulator, väst, flaska), dykdator, dräkt, huva & viktbälte med bly
 • Digitalt certifikat för SSI Open Water Diver (efter godkänd utbildning)
 • Digitalt certifikat för SSI Dry Suit Diving (efter godkänd utbildning)
 • Ett års medlemskap i vårt dyksällskap OxyClub med förmånliga priser på hyra, service och utfärder (värde 600kr)
 • Ett värdebevis på dykdagis inklusive hyra av utrustning (värde upp till 650kr)

Allt som ingår i kursen är personligt och gäller dig som går grundkurs i dykning hos oss på Oxygene Diving.

Följande ingår inte i kurspriset:

 • Transport till och från bassäng/dykplatser (det brukar lösa sig genom samåkning mellan kursdeltagare)
 • Personlig utrustning: Mask, snorkel, hälremsfenor, boots och handskar.

Kurspris:

Grundkurs i dykning: 6690 kr (inklusive anmälningsavgift på 1000kr)

Om du vill gå kursen SSI Open Water Diver i våtdräkt (istället för i torrdräkt) är det möjligt under månaderna juni-oktober. Vi drar då av priset för torrdräktscertifikatet. Från november-maj dyker vi av säkerhetsskäl i torrdräkt.

Inför din grundkurs i dykning:

För att boka en plats på någon av våra grundkurser skall du ha fyllt 14 år. Du skall kunna simma 200 meter och vara i form för dykning. Du kommer att fylla i en egen hälsodeklaration inför din kurs. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte någon läkarundersökning. Om ditt svar är JA på någon av frågorna kan du behöva göra en läkarundersökning för dykning och lämna in ett skriftligt godkännande från en läkare innan din kurs. Du kommer åt hälsodeklarationen och annat pappersarbete i din profil på divessi.com. Du kan även ta en titt på hälsodeklarationen här.

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor eller funderingar inför din grundkurs i dykning. Oroa dig inte för ”konstiga” frågor, vi har hört det mesta. 🙂 Om vi inte har ett svar till dig kan vi även rekommendera dykläkare här i Göteborg.

Om du är under 18 år skall förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Kursschema

Första veckan:
Måndag kl 18-21: Introduktion/teori

Andra veckan:
Måndag kl 17.30-22.30: Bassängdyk

Andra veckan:
Måndag kl 17.30-22.30: Bassängdyk

Fjärde veckan:
Måndag kl 17.30-22.30: Bassängdyk
Lördag kl 8.30-18: Utedyk (2 dyk)
Söndag kl 8.30-18: Utedyk (2 dyk)

Se till att gå igenom det digitala kursmaterialet innan kursstart så att vi kan ägna kurstillfällena åt att diskussioner och praktiska övningar.

Under sommarveckorna har vi intensivkurser som går dagtid under en veckas tid: Intensivkurs i Dykning (1 vecka).

Anmäl dig till en Grundkurs i dykning!

Gör en intresseanmälan genom att mejla oss på info@oxygenediving.se. Du kan även komma in till butiken på Fotögatan eller ringa oss på 031-773 99 11. Du kan se alla våra kommande kursstarter i vårt kursschema.

Grundkurs inför resan? Referral diver

Visste du att man kan göra teori- och bassängträning här hemma och sedan göra de avslutande utomhusdyken på semestern? På så sätt kan man dyka i varma härliga vatten men slipper spendera semestern i klassrummet. Efter avslutad teori- och bassängträning här hos oss kan du göra de sista utedyken med ett annat dykcenter någonstans i världen. Se till att avsluta din kurs inom 6 månader (gärna tidigare).