Dykdagis – dagsutfärder


Vi dyker som mest under månaderna april-december. Under den delen av året är målet är att ha utfärder minst två gånger i månaden. För det mesta går lasset uppåt Gullmarn och Lysekil i form av DykDagis.

Vad är Oxygene DykDagis?

Dykdagis är landbaserade dagsutfärder och öppet för alla! Tanken är att DykDagis ska passa dig som nyss lärt dig dyka, är ny i svenska dykvatten eller helt enkelt vill komma ut på en lättsam dykutflykt och träffa nya parkamrater. Det gör att vi har deltagare på alla nivåer och det finns alltid någon att dyka med. Har du inte någon parkamrat hjälper vi dig att hitta en!

Dykdagen börjar kl 8.30 i butiken på Fotögatan. Vi samlar ihop all utrustning som behövs och hjälps åt att ordna samåkning till dykplatsen. Vi på Oxygene står inte för transport av dykare eller dykutrustning men vi hjälper gärna dykare att prata ihop sig med varandra. Under dagen gör vi sedan 2 dyk med paus för lunch mellan dyken. Efter dykdagen tar vi oss tillbaka till butiken för att ta hand om utrustningen och logga dyk tillsammans.

Varför åka på DykDagis?

Förutom att våra DykDagis är riktigt trevliga event finns det flera fördelar med att följa med oss ut och dyka.

  • Det finns alltid personal på plats som kan hjälpa dig med tips, trix, utrustningsfrågor och planering av dyk.
  • Du får hjälp att hitta en parkamrat eller guide att dyka med.
  • Du kan få hjälp med artbestämning av fiskar och andra djur eller växter.
  • Om någonting skulle krångla på dykplatsen står personalen redo med reservutrustning och verktyg.
  • Det är säkrare att vara flera dykare på en dykplats – man kan hjälpa varandra och det finns ytorganisation på plats.

Vem kan följa med?

För att följa med på DykDagis skall du vara certifierad dykare och ha dykt de senaste 12 månaderna. Om det var länge sedan du dök rekommenderar vi att du bokar uppfräschningsdyk (SSI Scuba Skills Update) innan du följer med på dykdagis.

Hur bokar jag en plats på DykDagis?

Här på vår hemsida lägger vi upp våra planerade dykutfärder och aktiviteter. Utfärderna dyker även upp som event på Facebook ett par veckor innan dykdagen. Följ oss gärna på Facebook och gå med i gruppen OxyClub members för att få notiser när nästa Dykdagis dyker upp som event. För att boka en plats mejlar du butiken på info@oxygenediving.se. Det blir ofta fullbokat så vänta inte in i sista sekund med att boka en plats!

Hyra av utrustning

Kom ihåg att boka eventuell hyrutrustning i god tid innan utfärden. Skriv upp blymängd samt storlek på väst och dräkt så att vi lätt kan kan boka rätt utrustning till dig nästa gång du ska dyka med oss. När du hyr utrustning hos oss ser du själv till att den kommer till dykplatsen på morgonen och kommer tillbaka till butiken i slutet av dagen.

Prislista för DykDagis kan du ladda ner här.