Undervattensfoto – Photo & Video


Foto- & videokursen är en nybörjarkurs i fotografering under vattnet.

Då har du hittat rätt! Den här kursen ger en inblick i komposition, exponering och vitbalans vid undervattensfotografering. På en helg blir man knappast någon expert men tanken är att du skall få en förståelse och sedan kan träna vidare på det du påbörjade under kursen.

Kurspris

2 400 kr
(Varav anmälningsavgift 500 kr)

I kursen ingår:

  • 2 dagar med teori och utedyk
  • Digitalt kursmaterial
  • Digitalt certifikat (efter godkänd utbildning)

Inför din kurs

För att gå kursen skall du vara certifierad Open water diver med minst 25 dyk och vara över 15 år. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Utrustning

Du behöver själv ha ABC-utrustning som består av mask, snorkel, hälremsfenor och handskar. Om du dyker med våtdräkt behöver du även ha egna boots. Du behöver även ha en egen kamera med undervattenshus.

Kursupplägg

Se till att gå igenom kursmaterial innan kursstart. Du skall även gå igenom din kamera och eventuellt instruktionsboken till den så att du kan hitta knapparna för slutartid, bländare, ISO och vitbalans. Vi kommer sedan att prata mer om det under kursen.

På lördagen träffas vi och börjar med teori. Efter lunch åker vi till en dykplats i närområdet och gör ett övningsdyk. Innan vi går hem på eftermiddagen går vi igenom bilderna tillsammans. På söndagen varvar vi teori med 1-2 dyk.