Nattdykning – Night & Limited Visibility


Är du nyfiken på hur det är att dyka på natten? Vill du uppleva hur djurlivet förändras när det blir mörkt? Är det svårt att få dagsljuset att räcka till men du vill få mer tid till dykning? Häng med på en spännande upplevelse med nattdykning!

Under nattkursen får du tillsammans med din instruktör träna på tekniker specifika för nattdykning, du får lära dig om hur djurlivet förändras när det blir mörkt och vi kommer att titta extra mycket på lampor och annan utrustning som är bra för nattdykning.

Detta ingår i kurspriset:

  • Teori och dykning enligt schema
  • Digitalt kursmaterial
  • Digitalt certifikat (efter godkänd utbildning)

OBS! Transporter till och från dykplats ingår ej.

Kurspris

2 190 kr (inkl. anmälningsavgift på 700 kr)

Inför din kurs

För att gå kursen skall du vara certifierad dykare (tex SSI Open water eller PADI Open Water) och ha fyllt 15 år. Du skall känna dig bekväm med dykning i nordiska förhållanden och med den utrustning du använder under kursen. Prata gärna med oss om du har några frågor!

Du kommer att fylla i en egen hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är JA på någon av frågorna skall du göra en läkarundersökning för dykning innan kursstart. En läkarundersökning är giltig i 12 månader. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Vid första kurstillfället behöver du ha med dig dykcertifikat och loggbok att visa för instruktören.

Utrustning

Vid nattdykning vill man använda utrustning som man är van vid och har lätt att hantera. Du behöver själv ha åtminstone mask, snorkel, fenor, handskar samt minst en egen lampa (gärna två). Vi rekommenderar även att du har en egen dykdator och kompass.

Om du behöver hyra någon utrustning kan du boka det i butiken innan kursen. Mejla oss på info@oxygenediving.se och berätta vad du behöver hyra samt i vilken storlek.

Kursupplägg

Kursen består av teori och två mörkerdyk och går under en lördag. Vi börjar med teori på dagen och inväntar sedan mörkret för att göra våra två kursdyk. Räkna med en sen kväll 😉

Transport ingår ej, men vi försöker såklart samåka till och från dykplatser.

Av praktiskt skäl schemalägger vi nattkurser under hösten när vattnet fortfarande är behagligt varmt och det börjar mörkna tidigare på kvällarna. Vill du gå kursen någon annan tid på året går det också att lösa.

Gör en intresseanmälan genom att skicka ett mejl till info@oxygenediving.se eller genom att komma in i butiken. Du hittar våra planerade kursstarter i vårt kursschema.