Torrdräktskurs – Dry Suit Diving


Vill du förlänga dyksäsongen eller helt enkelt hålla dig varm och torr när du är ute och dyker?

Det finns flera olika modeller av torrdräkter, nya saker att tänka på när det kommer till skötsel och hantering, och det är framför allt väldigt annorlunda att dyka med torrdräkt än med våtdräkt. Torrdräktskursen ger dig de kunskaper och färdigheter du behöver behärska för att bli en säker torrdräktsdykare.

Efter avslutad kurs blir du certifierad torrdräktsdykare vilket innebär att du kan köpa, hyra och dyka med torrdräkt vart du än befinner dig.

Kurspris

2 190 kr

Detta ingår i kurspriset

  • En kväll med bassängträning och teori
  • En dykdag enligt schema
  • Digitalt kursmaterial
  • Digitalt certifikat (efter godkänd utbildning)

OBS! Transporter till och från bassäng & dykplats ingår ej.

Inför din kurs

För att gå kursen skall du vara certifierad Open water diver och ha fyllt 15 år. Du kommer att fylla i en egen hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte göra någon läkarundersökning inför kursen. Om ditt svar är JA på någon av frågorna skall du göra en läkarundersökning för dykning innan kursstart. En läkarundersökning är giltig i 12 månader. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Vid första kurstillfället behöver du ha med dig dykcertifikat och loggbok att visa för instruktören.

Utrustning

Du behöver själv ha ABC-utrustning som består av mask, snorkel, hälremsfenor och handskar. Du behöver även ha med dig kläder att ha på dig under torrdräkten. I bassängen kan det vara ett par joggingbyxor, en långärmad tröja utan huva och ett par ordentliga sockar. Ute i havet beror det på vattentemperaturen och ni kommer att prata mer om det under bassängtillfället.

Lån av torrdräkt ingår i kursen. Om du behöver hyra någon annan utrustning under kursen bokar du det samtidigt som du anmäler dig till kursen. Under kursen har du rabatt på ordinarie utrustningshyra hos oss.

Kursupplägg

Kursen består av ett bassängtillfälle och en dykdag. Under bassängpasset får du lära dig att hantera din torrdräkt i vattnet och vi går även går igenom teori och skötsel av dräkten. Under dykdagen gör du två dyk med torrdräkt och får göra några övningar samt visa att du behärskar din dräkt både när det gäller skötsel, hantering och dykning. Under hela kursen bäddar vi in den teori du behöver kunna.

När vi är ute och dyker behöver du ha med dig mat och dricka. Räkna med att vi är ute och dyker hela dagen, så planera inte in något annat. Transport ingår ej, men vi försöker såklart samåka till och från dykplatser.

Schema:
Torsdag kl 17-22: Bassängdyk/teori
Söndag kl 8.30-18: Utedyk

Anmäl dig redan idag!

Gör en intresseanmälan genom att skicka ett mejl till info@oxygenediving.se eller varför inte komma in i butiken?

Uppge vilken kurs du vill gå tillsammans med kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig! Årets kursschema hittar du i menyn!

drysuitdiver