Torrdräktskurs – SSI Dry Suit Diving


Vill du förlänga dyksäsongen eller helt enkelt hålla dig varm och torr när du är ute och dyker? När du går din torrdräktskurs hos oss får du lära dig allt som behövs för trygga och behagliga dyk i kallare vatten.

Det finns flera olika modeller av torrdräkter, nya saker att tänka på när det kommer till skötsel och hantering, och det är framför allt annorlunda att dyka med torrdräkt än med våtdräkt. Torrdräktskursen ger dig de kunskaper och färdigheter du behöver behärska för att bli en säker torrdräktsdykare som kan njuta av dyken även under den krispigare delen av året.

Efter avslutad kurs blir du certifierad torrdräktsdykare, SSI Dry Suit Diver, vilket innebär att du kan köpa, hyra och dyka med torrdräkt vart du än befinner dig.

Kurspris

1 990 kr

Detta ingår i kurspriset

  • En kväll med teori & praktik
  • En dykdag (introduktion + 2 dyk)
  • Digitalt kursmaterial, SSI Dry Suit Diving
  • Digitalt certifikat SSI Dry Suit Diving (efter godkänd utbildning)

OBS! Transporter till och från dykplats ingår ej (det brukar lösa sig genom samåkning mellan kursdeltagare).

Inför din torrdräktskurs

För att gå kursen skall du vara certifierad dykare (tex SSI Open water diver eller PADI Open water diver) och ha fyllt 15 år. Du skall ha dykt de senaste 12 månaderna. Om du inte dykt på länge rekommenderar vi ett kurspaket med både uppfräschningsdyk & torrdräktskurs. Uppfräschningsdyk går att göra i bassäng torsdagen samma vecka som torrdräktskursen. Mejla oss om du är intresserad av det!

Precis som inför tidigare kurs(er) kommer du att fylla i pappersarbete med bland annat en hälsodeklaration. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte någon läkarundersökning. Om ditt svar är JA på någon av frågorna kan du behöva göra en läkarundersökning för dykning och lämna in ett skriftligt godkännande från en läkare innan din kurs. Du kommer åt hälsodeklarationen och annat pappersarbete i din profil på divessi.com. Du kan även ta en titt på hälsodeklarationen här.

Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Vid första kurstillfället behöver du ha med dig ditt dykcertifikat och loggbok att visa för instruktören.

Utrustning

Under torrdräktskursen behöver du ha med dig kläder att ha på dig under torrdräkten. Det är väder och vattentemperatur som avgör hur mycket kläder du behöver ha på dig under din torrdräkt. Under sommaren kan det räcka med tex ett underställ samt ett par joggingbyxor, en långärmad tröja utan huva och ett par ordentliga sockar. Under höst, vår och vinter behövs mer isolering. Tänk lager på lager och ta hellre med dig för mycket kläder än för lite. Under tisdagskvällen går vi igenom olika varianter på dykunderställ och tittar på vad som är rimligt att ha på sig under söndagens dyk.

Lån av torrdräkt ingår i kursen. Övrig utrustning kan du antingen ha själv eller hyra av oss. Kom ihåg att boka eventuell hyrutrustning när du anmäler dig till kursen. Under kursen har du rabatt på ordinarie utrustningshyra hos oss.

Kursschema

Torsdag kl 18-21: Teori/praktik
Söndag kl 8.30-18: Utedyk

Se till att gå igenom det digitala kursmaterialet innan kursstart så att vi kan ägna kurstillfällena åt att diskussioner och praktiska övningar.

Anmäl dig till en torrdräktskurs!

Gör en intresseanmälan genom att mejla oss på info@oxygenediving.se. Du kan även komma in till butiken på Fotögatan eller ringa oss på 031-773 99 11. Du kan se alla våra kommande kursstarter i vårt kursschema.