SSI Decompression Diving


Har du kommit till den nivån i din dykning att bottentiden faktiskt börjar ta slut innan gasen i flaskan gör det? Önskar du ibland att du kunde stanna bland cylinderrosor, piprensare eller vrak några minuter till? Då kan SSI Decompression Diving vara kursen för dig!

Vi kallar den här typen av dykning för en introduktion till avancerad sportdykning eller ”mys-deco-dykning”. Det handlar om att ha de kunskaper och färdigheter som krävs för att på ett säkert sätt kunna genomföra dyk strax utanför gränserna för rekreationsdykning/nöjesdykning. Vi dyker alltså fortfarande med en vanlig enkelflaska på ryggen och till maximalt 40 meters djup.

Under kursen SSI Decompression Diving kommer vi att nörda ner oss i dykplanering och gasplanering. Vi kommer att gå igenom vad för utrustning som krävs och öva på de färdigheter som gör att du på ett säkert sätt kan hantera de problem som skulle kunna uppstå under ytan. Är du redo för att ta din dykning till nästa nivå?

I kursen SSI Decompression Diving ingår:

  • En kväll med teori
  • En kväll med dyk i ”confined water”
  • Två dykdagar med minst 3 dyk
  • Digitalt kursmaterial (SSI Decompression Diving)
  • Digitalt certifikat (efter godkänd utbildning)

OBS! Hyra av utrustning samt transport till och från dykplatser ingår ej.

Kurspris

4 900kr
(varav anmälningsavgift 1000kr)

Kursschema/upplägg

När du bokar in dig på en kurs får du tillgång till ditt digitala kursmaterial hos SSI. Du kommer åt materialet i appen SSI eller på diveSSI.com. Vi förväntar oss att du läser igenom materialet och svarar på frågorna innan kursen börjar. Då kan vi ägna tiden under kursen åt praktiska moment och får bra diskussioner i klassrummet.

Schema för kursen:
Tisdag kl 18.00-21.00: Introduktion/teori
Onsdag kl 17.30-22.00: Confined Water dive
Lördag kl 8.30-18.00: Utedyk
Söndag kl 8.30-18.00: Utedyk

Utrustning

Du behöver själv ha personlig utrustning i form av mask, hälremsfenor, handskar, dykdator och lampa.

Dyken genomförs i en utrustningskonfiguration med en vanlig enkelflaska på ryggen och en stageflaska på sidan. Västen du använder skall ha lämpliga D-ringar för att fästa en stageflaska.

Luftpaket, stageflaska och dräkt kan du antingen ha egen eller hyra av oss. Kontakta oss innan kursstart så att vi kan boka rätt utrustning i rätt storlekar till dina kursdyk.

Förkrav

Inför kursen kommer du att fylla i en egen hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte göra någon läkarundersökning inför kursen. Om ditt svar är JA på någon av frågorna kan du behöva lämna in ett skriftligt godkännande för dykning från en läkare innan kursstart. En läkarundersökning är giltig i 12 månader.

Allt annat pappersarbete kan du fylla i när vi ses vid kursstart. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan/vid kursstart.

Minimiålder:18 år (eller 16 år med förälders godkännande)
Antal loggade dyk:Minst 24 dyk (men gärna fler)
Utbildningsnivå:Du skall vara certifierad SSI Deep Diving samt SSI Enriched Air Nitrox (eller motsvarande certifiering från en annan utbildningsorganisation)
Övrigt:Du skall vara bekväm med dykning i torrdräkt och ha dykt i svenska förhållanden de senaste 6 månaderna.

Anmäl dig till en kurs!

Gör en intresseanmälan genom att mejla oss på info@oxygenediving.se. Du kan även komma in till butiken på Fotögatan eller ringa oss på 031-773 99 11. Du kan se våra kommande kursstarter i vårt kursschema. Vi schemalägger även den här kursen vid förfrågan så om du inte hittar datum som passar dig är det bara att höra av dig via telefon eller mejl så gör vi vårt bästa för att möta dina önskemål!