SSI Enriched Air Nitrox


Syreberikad luft, enriched air eller nitrox, kalla det vad du vill. Poängen är helt enkelt att genom att öka andelen syrgas i gasen vi andas under ytan minskar vi mängden kväve. Genom att vi samlar på oss mindre kväve kan vi få fördelar som längre bottentider, kortare tid mellan dyk, mindre kväveöverskott vid upprepad dykning eller större marginaler till maxgränserna. Perfekt på dykresan med många långa dyk på kort tid!

Många dykare tycker dessutom att de känner sig piggare efter ett dyk med syreberikad luft än efter ett dyk med luft.

Under den här kursen får du lära dig vad du måste tänka på när du ökar andelen syrgas i gasblandningen. Vi kommer att gå igenom de hänsynstaganden som gäller din dykutrustning och dykplaneringen. Dessutom kommer vi att analysera innehållet i flaskor med syreberikad luft.

I kursen ingår

  • 1 kväll med teori och praktik enligt schema
  • Digitalt kursmaterial (tillgängligt på svenska, engelska & fler andra språk)
  • Digitalt certifikat (efter godkänd utbildning)

Kurspris

SSI Enriched Air Nitrox: 1390 kr
Du som är medlem i OxyClub betalar endast 1190kr

Inför kursen

För att gå kursen skall du vara certifierad dykare och ha fyllt 15 år. 

Om du inte redan har ett konto hos SSI kan du redan nu registrera ett konto på diveSSI.com. Du får tillgång till en del kursmaterial direkt så att du kan börja spana runt i appen eller på hemsidan. När du sedan har bokat en plats på en av våra kurser låser vi upp materialet för SSI Enriched Air Nitrox så att du får tillgång till allt kursmaterial innan kursen börjar.

Du kommer åt kursmaterialet både på divessi.com och i appen MySSI (för Android och Iphone).

Kursupplägg -SSI Enriched Air Nitrox

Kursen Enriched Air Nitrox (22-40%) är schemalagd en onsdagskväll kl 18-21.30.

Du får tillgång till ditt digitala kursmaterial när du anmäler dig till kursen. Läs igenom materialet innan kursstart. Under kurskvällen börjar vi med en teorigenomgång och fortsätter med praktik. Kvällen avslutas med ett teoriprov.

Anmäl dig till en kurs!

Gör en intresseanmälan genom att mejla oss på info@oxygenediving.se. Du kan även komma in till butiken på Fotögatan eller ringa oss på 031-773 99 11. Du kan se alla våra kommande kursstarter i vårt kursschema.

lardigdyka