Intensivkurs i dykning – SSI Open Water Diver


Lär dig dyka när våra dykvatten och sommaren är som bäst! Sommartid kan du gå vår intensivkurs i dykning dagtid tisdag till fredag under en veckas tid. Under kursen SSI Open Water Diver får du lära dig grunderna för att genomföra säkra dyk oavsett om du har som mål att dyka mest här hemma eller på semestern.

När du går en intensivkurs får du lika mycket tid tillsammans med våra instruktörer som om du går en grundkurs under tre veckors tid. Skillnaden är att du inte får samma tid att smälta dina nya dykkunskaper mellan passen. Intensivkursen passar därför bra för dig som har lätt att lära dig nya saker. Det är även bra om du har viss vana av att använda mask, snorkel och fenor sedan tidigare (men det är inte ett krav).

Under kursen varvar vi teori med bassängdyk och avslutar med dyk i öppet vatten. Vi ger dig mycket tid i vattnet och håller oss till små grupper både på land, i bassängen och i hav och sjö. Under kursen lägger vi stor vikt vid att faktiskt dyka och att lära dig om dykplanering och ett säkert ”dyktänk”. Målet är förstås att du ska bli en riktigt bra, trygg och stabil dykare som känner dig redo för att ge dig ut på dykutfärder och dykresor!

När du klarat av alla moment i klassrum, bassäng och i öppet vatten blir du certifierad SSI Open Water Diver. Ditt dykcertifikat gäller hela livet och i hela världen. Som Open water-dykare är man certifierad att dyka till maximalt 18 meter i förhållanden som motsvarar de man dykt i under kursen eller bättre. Så du som går din grundkurs i dykning här i Sverige är mer än redo för att dyka i alla världens hav.

Vill du börja nu på direkten?

Du kan redan nu få tillgång till delar av kursmaterialet. Allt du behöver göra är att registrera dig på diveSSI.com och börja läsa. Du får direkt tillgång till grundkursens första tre kapitel utan kostnad och utan att binda upp dig på något sätt. När du sedan har bokat plats och betalt anmälningsavgiften för en av våra kurser låser vi upp hela kursmaterialet så att du får tillgång till allt kursmaterial innan kursen börjar.

Du kommer åt kursmaterialet både på divessi.com och i appen MySSI (för Android och Iphone).

I kursen ingår:

  • Digitalt kursmaterial för SSI Open Water Diver
  • Två dagar med teorilektioner och bassängdyk samt två dykdagar enligt schema
  • Loggbok
  • Lån av dykutrustning: luftpaket (regulator, väst, flaska), dykdator, våtdräkt, huva & viktbälte med bly
  • Digitalt certifikat för SSI Open Water Diver (efter godkänd utbildning)
  • Ett års medlemskap i vårt dyksällskap OxyClub med förmånliga priser på hyra, service och utfärder (värde 600kr)
  • Ett värdebevis på dykdagis inklusive hyra av utrustning (värde 600kr)

Följande ingår inte i kurspriset:

  • Transport till och från bassäng/dykplatser (det brukar lösa sig genom samåkning mellan kursdeltagare)
  • Personlig utrustning: Mask, snorkel, hälremsfenor, boots och handskar.

Kurspris

Intensivkurs i dykning: 6390 kr (inklusive anmälningsavgift på 1000kr)

Inför din intensivkurs i dykning:

För att boka en plats på någon av våra grundkurser skall du ha fyllt 14 år. Du skall kunna simma 200 meter och vara i form för dykning. Du kommer att fylla i en egen hälsodeklaration inför din kurs. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte någon läkarundersökning. Om ditt svar är JA på någon av frågorna kan du behöva göra en läkarundersökning för dykning och lämna in ett skriftligt godkännande från en läkare innan din kurs. Du kommer åt hälsodeklarationen och annat pappersarbete i din profil på divessi.com. Du kan även ta en titt på hälsodeklarationen här.

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor eller funderingar inför din grundkurs i dykning. Oroa dig inte för ”konstiga” frågor, vi har hört det mesta. 🙂 Om vi inte har ett svar till dig kan vi även rekommendera dykläkare här i Göteborg.

Om du är under 18 år skall förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Kursschema intensivkurs i dykning

Tisdag kl 9-18: teori/bassängdyk
Onsdag kl 9-18: teori/bassängdyk
Torsdag kl 8.30-18: Utedyk (2 dyk)
Fredag kl 8.30-18: Utedyk (2 dyk)

Se till att gå igenom det digitala kursmaterialet innan kursstart så att vi kan ägna kurstillfällena åt att diskussioner och praktiska övningar.

Under vår, vinter och höst dyker vi med torrdräkt och grundkursen går kvällar och helger under tre veckors tid. Läs mer om det upplägget här: Grundkurs i Dykning (3 veckor).

Anmäl dig till en kurs!

Gör en intresseanmälan genom att mejla oss på info@oxygenediving.se. Du kan även komma in till butiken på Fotögatan eller ringa oss på 031-773 99 11. Du kan se alla våra kommande kursstarter i vårt kursschema.