Djupkurs – Deep Diving


Är du nyfiken på hur det ser ut på djupet? Under djupkursen ser vi till att du på ett säkert sätt får upptäcka djup ner till 40 meter. Vi pratar bland annat om tekniker, gasförbrukning och utrustning. Vi kommer att dyka i Gullmarsfjorden där djurlivet (speciellt på djupet) är något utöver det vanliga. Häng med på djupkurs!

Om du är nyfiken på att ta med dig ännu mer luft under ytan finns det dessutom möjlighet att testa att dyka med en extra flaska (slingflaska) under kursen.

Kurspris

2890 kr

I kurspriset ingår:

  • En kväll med teori
  • Två dykdagar enligt schema
  • Digitalt kursmaterial
  • Digitalt certifikat (efter godkänd utbildning)

OBS! Transport till och från dykplats ingår ej.

Utrustning

Du behöver själv ha mask, snorkel, hälremsfenor, handskar, dykdator och lampa. Du behöver även ha underställ att ha på dig under torrdräkten.

Övrig utrustning kan du antingen ha egen eller hyra av oss. Kontakta oss innan kursstart så att vi kan boka rätt utrustning i rätt storlekar till dina kursdyk.

Kursupplägg

Kursen består av en teorikväll och två dykdagar. När vi är ute och dyker behöver du ha med dig mat & dricka. Räkna med att vi är ute och dyker hela dagen, så planera inte in något annat.

Transport ingår ej, men vi försöker såklart samåka till och från dykplatser.

Foto: Christian Ström

Inför din kurs:

För att gå kursen skall du vara certifierad Advanced Open water diver och ha fyllt 15 år. Du skall vara bekväm med dykning i torrdräkt och ha dykt i svenska förhållanden de senaste 6 månaderna.

Du kommer att fylla i en egen hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte göra någon läkarundersökning inför kursen. Om ditt svar är JA på någon av frågorna skall du göra en läkarundersökning för dykning innan kursstart. En läkarundersökning är giltig i 12 månader. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Vid första kurstillfället behöver du ha med dig dykcertifikat och loggbok att visa för instruktören.