Djupkurs – Deep Diving


Är du nyfiken på hur det ser ut på djupet? Under kursen SSI Deep Diving ser vi till att du på ett säkert sätt får upptäcka djup ner till 40 meter. Vi pratar bland annat om tekniker, gasförbrukning och utrustning. Vi kommer att dyka i Gullmarsfjorden där djurlivet (speciellt på djupet) är något utöver det vanliga. Häng med på djupkurs!

Om du är nyfiken på att ta med dig ännu mer luft under ytan finns det dessutom möjlighet att testa att dyka med en extra flaska (slingflaska) under kursen.

I kursen SSI Deep Diving ingår:

  • En kväll med teori
  • Två dykdagar enligt schema
  • Digitalt kursmaterial
  • Digitalt certifikat (efter godkänd utbildning)

OBS! Hyra av utrustning samt transport till och från dykplats ingår ej.

Kurspris

3 190 kr

Inför din kurs:

För att gå kursen bör du vara certifierad att dyka till 30 meter (tex SSI Advanced Adventurer eller PADI Advanced Open water diver) och du skall ha fyllt 15 år. Du skall vara bekväm med dykning i torrdräkt och ha dykt i svenska förhållanden de senaste 6 månaderna. Du bör ha gjort minst 20 dyk innan du påbörjar din Deep-kurs.

Du kommer att fylla i en egen hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte göra någon läkarundersökning inför kursen. Om ditt svar är JA på någon av frågorna skall du göra en läkarundersökning för dykning innan kursstart. En läkarundersökning är giltig i 12 månader. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Vid första kurstillfället behöver du ha med dig dykcertifikat och loggbok att visa för instruktören.

Utrustning

Du behöver själv ha mask, snorkel, hälremsfenor, handskar, dykdator och lampa. Du behöver även ha underställ att ha på dig under torrdräkten.

Övrig utrustning kan du antingen ha egen eller hyra av oss. Kontakta oss innan kursstart så att vi kan boka rätt utrustning i rätt storlekar till dina kursdyk.

Kursupplägg SSI Deep Diving

Deep Diving-kursen består av en teorikväll och två dykdagar. Du får tillgång till digitalt kursmaterial när du anmäler dig till en kurs. Se till att läsa igenom materialet innan kursstart så att du får ut så mycket som möjligt av kursen. Om du inte redan har ett konto hos SSI kan du skapa ett på diveSSI.com.

När vi är ute och dyker behöver du ha med dig mat & dricka. Räkna med att vi är ute och dyker hela dagen, så planera inte in något annat.

Transport ingår ej, men vi försöker såklart samåka till och från dykplatser.