Guidade snorklingsutfärder


Längtar du ut till havet? Letar du efter någon att snorkla med? Följ med på våra guidade snorklingsutfärder!

Snorkling är en aktivitet som ibland kan glömmas bort bakom sporterna fridykning och sportdykning men är ju ett superhärligt alternativ som inte kräver en massa tung utrusning eller mängder med förberedelser.

Med våra guidade snorklingsutfärder vill vi göra det möjligt för och inspirera fler att komma ut i havet. Vi vill visa på allt fantastiskt man kan uppleva och göra med bara en mask och en snorkel (och fenor om man vill).

Vi snorklar mest under sommarmånaderna juni, juli och augusti. Under resterande del av året sätter vi ihop utfärder på förfrågan.

Vem kan följa med på snorklingsutfärd?

Våra snorklingsutfärder riktar sig till vuxna och unga vuxna som klarar sig på egen hand i vattnet. Yngre snorklare är välkomna i vuxens sällskap.

Snorkling är en mångsidig aktivitet som inte kräver några större förkunskaper eller en hög fysik förmåga. Allt som behövs är att du är simkunnig och har viss vattenvana i vatten djupare än vad du kan stå i. Det är även möjligt att boka guide om du vill få tips och trix på snorklingstekniker eller om du vill ha assistans att hitta djurliv som gömmer sig under ytan.

Varför åka på guidad snorklingsutfärd?

Förutom att våra snorklingsutfärder är riktigt trevliga event finns det flera fördelar med att följa med på en organiserad utfärd:

  • Det finns personal på plats som kan hjälpa dig med tips, trix och utrustningsfrågor.
  • Du får hjälp att hitta en någon att snorkla med.
  • Du kan få hjälp med artbestämning av fiskar och andra djur eller växter.
  • Om någonting skulle krångla står personalen redo med reservutrustning.
  • Det är säkrare att vara flera på platsen – man kan hjälpa varandra och det finns ytorganisation på plats.

Upplägg

Vi träffas i anslutning till snorklingsplatsen. Om du har bokat hyrutrustning finns den att hämta där och då. Vi börjar med en genomgång av dagens snorklingsplats och presenterar personalen som finns på plats. Därefter byter vi om och tar oss ner i vattnet för dagens första snorklingstur. Hur länge vi är i vattnet beror på temperatur, väder, vind och deltagare. Sedan är det dags för en lunchpaus. Vi har med oss lättare fika/snack och något att dricka. Var och en tar med sig egen lunchmat.

Efter lunchpausen tar vi oss i vattnet igen för en andra snorklingstur med de som vill. Dagen avslutas på snorklingsplatsen så var och en väjer själv när det är dags att ta sig hem för dagen. Eventuell hyrutrustning lämnas till personalen senast kl 15.00 om inget annat är överenskommet.

Snorklingsutrustning

Du kan antingen ha egen snorklingsutrustning eller hyra av oss. I samband med våra snorklingsutfärder har vi förmånliga priser på hyra av utrustning.

Om du behöver hyra någon utrustning av oss är det bara att komma in till butiken eller höra av dig via mejl info@oxygenediving.se eller telefon 031-773 99 11. Förutom masker, snorklar, fenor, elastiska viktbälten och blyvikter har vi både tunna dräkter med korta ärmar och ben (shorties) och 7mm våtdräkter med fast huva till uthyrning.

Hur bokar jag in mig?

Här på vår hemsida lägger vi upp våra planerade utfärder och aktiviteter. För att boka en plats kan du antingen komma in till butiken eller höra av dig via mejl info@oxygenediving.se eller telefon 031-773 99 11.