Onsdagsdyk med Oxygene Diving


Onsdagsdyk är ett sätt för oss att komma ut och dyka mitt i veckan. Oftast blir det landbaserade kvällsdyk någonstans i Gullmarsfjorden. Vi väljer dykplats ett par dagar innan och träffas sedan direkt på dykplatsen. Behöver du hyra någon utrustning kan du hämta den i butiken tidigare samma dag.

Vi har med oss första hjälpen-utrustning, syrgas och reservdelar till dykplatsen. Till skillnad från våra dykdagis finns det däremot inte någon guide eller ytsupport på dykplatsen. Därför är det viktigt att du som dykare är bekväm med att dyka självständigt (med parkamrat förstås).

Varför åka på Onsdagsdyk?

Förutom att våra Onsdagsdyk är kul event och en bra ursäkt att faktiskt ta sig tiden att dyka mitt i veckan finns det flera fördelar med att följa med oss ut och dyka.

  • Om någonting skulle krångla på dykplatsen har vi med oss reservdelar, verktyg, syrgas & första hjälpen-utrustning.
  • Det är säkrare att vara flera dykare på en dykplats eftersom man kan hjälpa varandra.
  • Du kan få hjälp med artbestämning av fiskar och andra djur.

Vem kan följa med på Onsdagsdyk?

Du som dykare förväntas klara dig på egen hand (med parkamrat förstås) och du skall känna dig bekväm med dykning i svenska vatten även kvällstid när det är begränsat (eller inget) ljus under ytan. Varje dykare förväntas ha (minst en) egen lampa.

Om du inte har pratat ihop dig med en parkamrat redan innan bör du vara certifierad att dyka till 30 meter (till exempel SSI Advanced Adventurer eller PADI Advanced Open Water Diver). Du ska även ha dykt i svenska vatten de senaste 6 månaderna.

Om du inte dykt med oss tidigare rekommenderar vi att du börjar med DykDagis innan du följer med på Onsdagsdyk.

Har du inte dykt i mörker tidigare eller känner dig osäker på nattdykning rekommenderar vi att du går kursen SSI Night & Limited Visibility. Då får du vägledning och en bra start på ditt mörkerdykande.

Hur gör jag för att följa med?

Följ oss på Facebook och gå med i gruppen OxyClub Members för att lättast hitta nästa Onsdagsdyk. Vi gör ett inlägg i gruppen OxyClub Members och berättar vart vi tänkt att åka. Man kan med fördel använda sig av inläggets kommentarer för att leta efter parkamrater att dyka och/eller samåka med till dykplatsen.

Hyra av utrustning

Om du behöver hyra någon utrustning kan du boka det genom att mejla info@oxygenediving.se

Kom ihåg att boka eventuell hyrutrustning i god tid innan utfärden. Skriv upp blymängd samt storlek på väst och dräkt så att vi lätt kan kan boka rätt utrustning till dig nästa gång du ska dyka med oss. När du hyr utrustning hos oss ser du själv till att utrustningen kommer till och från dykplatsen.