Väderöarna med Dyk-Leif


Väderöarna har fått smeknamnet ”Sveriges Maldiverna” och bjuder på Sveriges kanske bästa naturdykning. Under helgen bor vi i flerbäddsrum i Hamburgsund och bli väl omhändertagna av Anders och Victoria med familj. Vi gör 4 båtdyk fördelat över lördag-söndag och det finns även möjlighet till nattdyk på lördagkvällen för den som vill.

Vid vissa Dyk-Leif-turer finns en instruktör på plats och vi kan då erbjuda specialkurser i form av  t ex PADI Underwater Naturalist eller PADI Digital Underwater Photograper om någon är intresserad. Hör med oss i butiken för att få information om vad som är aktuellt just nu!

dykare

Upplägg

Fredag eftermiddag/kväll samlas vi i butiken på Fotögatanoch packar in oss i de bilar som finns. Var och en ansvarar själv för transport men vi hjälper till så gott vi kan med att planera samåkning. Berätta gärna om du har tillgång till bil eller inte när du anmäler dig. När vi kommer fram till Hamburgsund packar vi upp dykutrustningen och bäddar för helgen. Glöm inte att ta med sängkläder (lakan, påslakan och örngott).

På lördagsmorgonen blir det först frukost och sedan briefing innan vi promenerar ner till båtarna. All dykutrustning packas på släp och körs ner direkt till hamnen. Om vädret tillåter kör vi ut till Väderöarna där vi gör ett dyk följt av thai-lunch på klipporna och sedan ytterligare ett dyk. Skulle det blåsa mycket finns det många trevliga dykplatser även inomskärs.

Tillbaka i Hamburgsund promenerar vi upp till huset och hänger dykutrustningen på tork. Till middag brukar vi förboka kräftafton så om du vill åka med till Dyk-Leif men inte kan/vill äta kräftor så är det bra om du meddelar oss det vid bokning.

På söndagsmorgonen äter vi frukost, plockar vi ihop våra grejor, lastar släpen och tar morgonpromenaden till båtarna igen. Dykdagen ser ut som lördagen med förmiddagsdyk, lunch på klipporna följt av ett sista dyk för helgen. På båten finns sötvatten så vi kan skölja all utrustning och packa ner den på vägen tillbaka till Hamburgsund. Därefter tackar vi för oss och rullar tillbaka hemåt.

vaderoarna

Print Friendly, PDF & Email