Väderöarna med Dyk-Leif


Väderöarna har fått smeknamnet ”Sveriges Maldiverna” och bjuder på Sveriges kanske bästa naturdykning. Här möts vi ofta av riktigt bra sikt, häftiga miljöer och ett rikt djurliv. Har man tur kan man se säl både över och under ytan.

Under helgen bor vi i flerbäddsrum i Hamburgsund och bli väl omhändertagna av Anders och Victoria med familj. Vi gör 2 båtdyk om dagen lördag-söndag och det finns även möjlighet till nattdyk på lördagskvällen för den som vill.

Dykhelgens upplägg

Dykhelgen börjar hos Dyk-Leif i Hamburgsund på fredagskvällen. Om man behöver hyra någon utrustning för helgen kan den hämtas i butiken på Fotögatan under fredagen. Var och en ansvarar själv för transport men vi hjälper till så gott vi kan med att planera samåkning. När vi kommer fram till Dyk-Leif packar vi in dykutrustningen och bäddar för helgen. Glöm inte att ta med sängkläder (lakan, påslakan och örngott).

Lördagsmorgonen börjar med frukost i huset innan vi sätter ihop dykutrustningen och packar allt på släp som sedan körs ner till båtarna i hamnen. Kl 9.00 blir det briefing av dykdagen följt av en 5 minuters promenad ner till båtarna i hamnen.

Om vädret tillåter kör vi ut till Väderöarna där vi gör ett dyk följt av thai-lunch på klipporna och sedan ytterligare ett dyk. Skulle det blåsa mycket finns det många trevliga dykplatser även inomskärs.

Tillbaka i Hamburgsund promenerar vi upp till huset och hänger dykutrustningen på tork innan det blir middag i huset.

På söndagsmorgonen äter vi frukost, plockar vi ihop våra grejor, lastar släpen och tar morgonpromenaden till båtarna igen. Dykdagen ser ut som lördagen med förmiddagsdyk & lunch på klipporna följt av ett sista dyk för helgen. På båten finns sötvatten så vi kan skölja all utrustning och packa ner den på vägen tillbaka till Hamburgsund. Därefter tackar vi för oss och rullar tillbaka hemåt.