Snorkling med Oxygene – SSI Snorkel Diver


Vi dyker inte bara – vi snorklar också!

Under sommaren kommer vi att köra workshops i snorkling. Här får du möjlighet att lära dig allt du behöver veta om snorkling för att på ett säkert och tryggt sätt uppleva havet och världen under ytan. Kanske har du lite erfarenhet av hav och vatten eller bara vill lära sig mer, alla är välkomna! 

Syftet med denna workshopen är att introducera snorkling och visa på allt fantastiskt man kan uppleva och göra med en mask och en snorkel. Det är en aktivitet som ibland kan glömmas bort bakom sporterna fridykning och sportdykning. Vi vill visa på ett alternativ som inte kräver en massa utrusning eller kunskap. Men det kan även fungera som en väg in i dykningen eller som ett komplement till ens dykning, det ena behöver inte utesluta det andra.

Snorkling är en mångsidig aktivitet som inte kräver några större förkunskaper eller en hög fysik förmåga. Allt som behövs är en viss vattenvana i vatten djupare än vad du kan stå i. Det gör det till en aktivitet som är tillgänglig för de flesta människor och ett fantastiskt och enkelt sätt att uppleva havet och undervattensmiljön. 

En av de stora fördelarna med snorkling är den lilla utrustning som behövs. I grunden är allt du behöver en mask som passar ditt ansikte och en snorkel. Detta gör snorklingen till en flexibel sport som du alltid kan ta med dig, vart du än är påväg.

5 fakta om Snorkling 

  • Snorkling är en av få sporter som kan utföras hela livet. 
  • Snorkling är en sport utan något tävlingsmoment, alla kommer upp vinnare. 
  • Det är en aktivitet som hela familjen kan utöva, samtidigt. 
  • Snorklingen är inte beroende av styrka, flexibilitet eller storlek, det skapar varken en fördel eller nackdel. Alla kan snorkla. 
  • Det är en aktivitet som skapar intresse och förståelse för havet och dess vackra miljö.

Vi kommer först att träffas en kväll på centret för att gå igenom lite teori och titta närmre på vilken utrustning det finns och vad man tänkas behöva och villhöva. Sedan träffas vi en heldag vid ett senare tillfälle och åker ut till havet och snorklar. En mysig dag vid vattnet där vi övar och provar oss fram och upptäcker en helt ny värld.

Denna workshopen är baserad på SSIs program Snorkel Diver. Genom att ladda ner SSIs app och skapa en konto får du tillgång till SSIs material för denna workshopen och möjlighet att utforska andra kurser. Du får även tillgång till de första kapitlen i kursen Open Water Diver vilket är grundkursen i sportdykning. Vid avslutad Workshop kommer du att få en Recognition Card. Även detta får du tillgång till via din SSI-app.