PADI Rescue Diver


PADI_180pxPADI Rescue Diver är kursen som ger dig verktygen att förebygga och, om nödvändigt, hantera en nödsituation. Vi tränar vi på tekniker som kommer att höja din färdighetsnivå & öka ditt självförtroende som dykare. De flesta som genomgått en PADI Rescue Diver kurs ser tillbaka på den som en av de roligaste, mest utmanande och givande kurserna inom dykning. Allvarligt roligt helt enkelt!

Förutom att vara en mycket givande och rolig kurs tar PADI Rescue diver dig ytterligare en bit på vägen mot att bli PADI Master Scuba Diver eller PADI Divemaster.

Ett förkrav till kursen PADI Rescue Diver är att du genomgått utbildning i Hjärt-lungräddning och Första Hjälpen de senaste 24 månaderna. Därför går det alltid att i samband med sin Rescue-kurs gå kursen EFR (Emergency First Response) för att antingen lära sig grunderna i just HLR & Första hjälpen eller förstås fräscha upp sina räddningsfärdigheter inför Rescue-kursen.

Kurspris

Paket Rescue + EFR: 4 490 kr (varav anmälningsavgift 1000 kr)

Rescue diver (utan EFR): 3 490 kr (varav anmälningsavgift 500 kr)
För dig som har ett godkänt intyg på genomgången kurs i HLR & Första hjälpen de senaste 24 månaderna

    Det här ingår i Rescue-kursen:

  • Teori och praktik enligt schema
  • Kursmaterial (manual, pocketmask och slate)
  • Luftfyllningar för kursdyk
  • Certifikat: PADI Rescue diver

OBS! Transporter till och från dykplatser ingår ej.

    Det här ingår i EFR-kursen – HLR & Första hjälpen:

  • Teori och praktik enligt schema
  • Manual: EFR – Primary & Secondary Care
  • Certifikat: EFR – CPR & First aid w/ AED

Inför din kurs
Dokument för vidareutbildning

För att gå Rescue-kursen skall du vara certifierad PADI Advanced open water diver, eller likvärdig. Inför kursen kommer du att fylla i en egen hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte göra någon läkarundersökning inför kursen. Om ditt svar är JA på någon av frågorna skall du göra en läkarundersökning för dykning innan kursstart. En läkarundersökning är giltig i 12 månader. Ta kontakt med oss om du har några frågor.

Du skall ha fyllt 15 år. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

rescue-flag-oxygen

Utrustning

Som blivande Rescue diver tillhör du en av de mer erfarna dykarna och har förmodligen samlat på dig det mesta i utrustningsväg. Den utrustning du själv behöver ha är mask, snorkel, hälremsfenor (samt boots om du dyker med våtdräkt), handskar, dykdator, kompass och kniv (eller annat skärverktyg).

Utrustning som du antingen kan ha din egen eller hyra av oss är luftpaket (väst, regulator & flaska), dräkt, huva, viktbälte, bly. Om du behöver hyra utrustning, se till att boka upp rätt utrustning i rätt storlekar genom att mejla oss eller komma in i butiken inför din kurs. När du går kurs hos oss har du förstås rabatt på hyra av utrustning.

Kursupplägg

Kursen består av teori, praktik och dykning. Innan Rescue-kursen är det dags för EFR-kurs för dig som inte tidigare gått någon kurs i HLR och Första hjälpen eller för dig som behöver fräscha upp dina kunskaper. Inför det skall du ha läst manualen och svarat på frågorna i slutet av delen med självstudier. Under kursen, som går över antingen två kvällar eller en heldag, går vi igenom teori och praktiska moment för att sedan avsluta med slutprov och scenarion. Ha på dig relativt oömma kläder och var beredd på att variera teori med praktiska moment.

Om du redan har ett godkänt intyg/certifikat på genomgången kurs i HLR och Första hjälpen (giltigt i 24 månader) kan du tillgodoräkna dig det och startar direkt med Rescue-kursen.

Inför din Rescue-kurs skall du ha läst boken och fyllt i kunskapskontrollerna i slutet på varje kapitel. Efter att ha gått igenom alla kapitel med instruktören är det dags för ett slutprov som består av 50 frågor. Inför sista dykdagen kommer du dessutom att få göra en nödfallsplan för en dykplats. Vilken dykplats som gäller får du reda på under teoripassen.

Kursen avslutas med två heldagar ute på dykplatser. Under dykdagarna varvar vi dykning med färdigheter vid ytan och på land. Till det behöver du ha med dig din loggbok, den dykutrustning du har själv, samt mat och dricka. Räkna med långa, roliga och tuffa dagar, så planera inte in andra aktiviteter under dagen/kvällen. Transport ingår ej, men vi försöker såklart samåka till och från dykplatser.

Kursschema

Vårt ordinarie kursschema innebär att man träffas 2 kvällar för EFR-kurs första veckan och därefter 2 kvällar samt 2 dykdagar för Rescue-kurs veckan därpå. I samband med långhelger går kursen dagtid torsdag-söndag med EFR på torsdagen och Rescue fredag-söndag.

Första veckan – EFR:
Tisdag kl 18.00 – 22.00: teori/praktik
Onsdag kl 18.00 – 22.00: teori/praktik

Andra Veckan – Rescue:
Tisdag kl 18.00 – 22.00: teori
Onsdag kl 18.00 – 22.00: teori

Lördag kl 8.30 – 18.00: utedyk
Söndag kl 8.30 – 18.00: utedyk

Anmäl dig redan idag!

Gör en intresseanmälan genom att skicka ett mejl till info@oxygenediving.se eller varför inte komma in i butiken?

Uppge vilken kurs du vill gå tillsammans med kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig!

rescue

Print Friendly, PDF & Email