PADI Rescue Diver


Bli en säkrare dykare – för dig och för din parkamrat!

PADI Rescue Diver är kursen som ger dig verktygen att förebygga och, om nödvändigt, hantera en nödsituation. Vi tränar vi på tekniker som kommer att höja din färdighetsnivå & öka ditt självförtroende som dykare. De flesta som genomgått en PADI Rescue Diver kurs ser tillbaka på den som en av de roligaste, mest utmanande och givande kurserna inom dykning. Allvarligt roligt helt enkelt!

Förutom att vara en mycket givande och rolig kurs tar PADI Rescue diver dig ytterligare en bit på vägen mot att bli PADI Master Scuba Diver eller PADI Divemaster.

Kurspris

Rescue diver (utan EFR): 3 490 kr (varav anmälningsavgift 500 kr)
För dig som har ett godkänt intyg på genomgången kurs i HLR & Första hjälpen de senaste 24 månaderna

Paket: Rescue + EFR: 4 490 kr (varav anmälningsavgift 1000 kr)

I Rescue-kursen ingår:

  • Teori och praktik enligt schema
  • Kursmaterial (manual, pocketmask och slate)
  • Luftfyllningar för kursdyk
  • Certifiering: PADI Rescue diver

OBS! Transporter till och från dykplatser ingår ej.

Inför din Rescue-kurs:

För att gå Rescue-kursen skall du vara minst 15 år gammal och certifierad PADI Advanced open water diver (eller motsvarande certifiering).

Inför kursen kommer du att fylla i en egen hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte göra någon läkarundersökning inför kursen. Om ditt svar är JA på någon av frågorna skall du göra en läkarundersökning för dykning innan kursstart. En läkarundersökning är giltig i 12 månader. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Kursupplägg & Schema

Inför din Rescue-kurs skall du ha genomgått en utbildning i Hjärt-lungräddning och Första Hjälpen de senaste 24 månaderna. Därför kan man alltid gå kursen EFR (Emergency First Response) veckan innan Rescue-kursen. Där kan du antingen lära dig grunderna i HLR & första hjälpen eller passa på att fräscha upp dina kunskaper. Om du nyss har gått en kurs i HLR & första hjälpen börjar du direkt med Rescue-kursen.

Schemat för rescue-kursen är:

Tisdag kl 18.00 – 22.00: teori
Onsdag kl 18.00 – 22.00: teori
Lördag kl 8.30 – 18.00: utedyk
Söndag kl 8.30 – 18.00: utedyk

Utrustning

Som blivande Rescue diver tillhör du en av de mer erfarna dykarna och har förmodligen samlat på dig det mesta i utrustningsväg. Den utrustning du själv behöver ha är mask, snorkel, hälremsfenor (samt boots om du dyker med våtdräkt), handskar, dykdator, kompass och kniv (eller annat skärverktyg).

Utrustning som du antingen kan ha din egen eller hyra av oss är luftpaket (väst, regulator & flaska), dräkt, huva, viktbälte, bly. Om du behöver hyra utrustning, se till att boka upp rätt utrustning i rätt storlekar genom att mejla oss eller komma in i butiken inför din kurs. När du går kurs hos oss har du förstås rabatt på hyra av utrustning.

Gör en intresseanmälan genom att skicka ett mejl till info@oxygenediving.se. Du kan även komma in till butiken på Fotögatan 6 i Göteborg eller ringa oss på 031-773 99 11.