PADI Rescue Diver


Bli en säkrare dykare – för dig och för din parkamrat!

PADI Rescue Diver är kursen som ger dig verktygen att förebygga och, om nödvändigt, hantera en nödsituation. Vi tränar vi på tekniker som kommer att höja din färdighetsnivå & öka ditt självförtroende som dykare. De flesta som genomgått en PADI Rescue Diver kurs ser tillbaka på den som en av de roligaste, mest utmanande och givande kurserna inom dykning. Allvarligt roligt helt enkelt!

Förutom att vara en mycket givande och rolig kurs tar PADI Rescue diver dig ytterligare en bit på vägen mot att bli PADI Master Scuba Diver eller PADI Divemaster.

Kurspris

Rescue diver (utan EFR): 3 490 kr (varav anmälningsavgift 500 kr)
För dig som har ett godkänt intyg på genomgången kurs i HLR & Första hjälpen de senaste 24 månaderna

Paket: Rescue + EFR: 4 490 kr (varav anmälningsavgift 1000 kr)

I Rescue-kursen ingår:

  • Teori och praktik enligt schema
  • Kursmaterial (manual, pocketmask och slate)
  • Luftfyllningar för kursdyk
  • Certifiering: PADI Rescue diver

OBS! Transporter till och från dykplatser ingår ej.

Inför din Rescue-kurs:

För att gå Rescue-kursen skall du vara minst 15 år gammal och certifierad PADI Advanced open water diver (eller motsvarande certifiering). För att få ut så mycket som möjligt av kursen ska du även ha dykt i svenska förhållanden de senaste 6 månaderna och vara bekväm med utrustningen du använder (oavsett om det är din egen eller hyrutrustning).

Inför kursen kommer du att fylla i en egen hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte göra någon läkarundersökning inför kursen. Om ditt svar är JA på någon av frågorna skall du göra en läkarundersökning för dykning innan kursstart. En läkarundersökning är giltig i 12 månader. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Kursupplägg & Schema

Under våren går Rescue-kursen under påskhelgen & kristi himmelfärdshelgen. Vi nyttjar de lediga dagarna och kör kursen under 4 heldagar, torsdag till söndag kl 9-18. Vi börjar med kursen EFR (Emergency First Response) första dagen så om du redan har giltigt intyg på den eller en motsvarande kurs kan du tillgodoräkna dig det och ansluter istället på fredagsmorgonen.

Under resten av året går kursen under kvällar och helgdagar enligt följande schema:

Första veckan:
Tisdag kl 18.00 – 22.00: teori & praktik (EFR)
Onsdag kl 18.00 – 22.00: teori & praktik (EFR)
Andra veckan:
Tisdag kl 18.00 – 22.00: teori (Rescue)
Onsdag kl 18.00 – 22.00: teori (Rescue)
Lördag kl 8.30 – 18.00: utedyk (Rescue)
Söndag kl 8.30 – 18.00: utedyk (Rescue)

Utrustning

Som blivande Rescue diver tillhör du en av de mer erfarna dykarna och har förmodligen samlat på dig det mesta i utrustningsväg. Den utrustning du själv behöver ha är mask, snorkel, hälremsfenor (samt boots om du dyker med våtdräkt), handskar, dykdator, kompass och kniv (eller annat skärverktyg).

Utrustning som du antingen kan ha din egen eller hyra av oss är luftpaket (väst, regulator & flaska), dräkt, huva, viktbälte, bly. Om du behöver hyra utrustning, se till att boka upp rätt utrustning i rätt storlekar genom att mejla oss eller komma in i butiken inför din kurs. När du går kurs hos oss har du förstås rabatt på hyra av utrustning.

Gör en intresseanmälan genom att skicka ett mejl till info@oxygenediving.se. Du kan även komma in till butiken på Fotögatan 6 i Göteborg eller ringa oss på 031-773 99 11.