PADI Advanced Open Water Diver – Fortsättningkurs i dykning


En Advanced-kurs handlar om att avancera och fortsätta framåt – både när det gäller att förfina dykfärdigheter och att kunna uppleva mer av en dykplats. Du kan gå din Advanced-kurs direkt efter grundkursen eller passa på att göra ett par dyk först. Men vänta inte för länge! Advanced-kursen är ett utmärkt sätt att samla mer dykerfarenhet på ett tryggt och lugnt sätt för att sedan kunna njuta ännu mer av undervattensvärlden!

Att bli certifierad PADI Advanced open water diver innebär att du gjort 5 olika upplevelsedyk (PADI Adventure dives), varav undervattensnavigering och djupdyk är obligatoriska. Eftersom majoriteten dykare i Sverige är certifierade torrdräktsdykare (PADI Dry Suit Diver) återstår 4 upplevelsedyk för att bli PADI Advanced Open Water Diver.

När du går din PADI Advanced Open Water Diver-kurs hos oss kommer du att få göra dyken:

  • Peak Performance Buoyancy (finavvägning)
  • Undervattensnavigering
  • Djupdyk (max 30 meter)
  • Ytmarkeringsboj (SMB)

Om du ännu inte är certifierad PADI Dry Suit Diver kan du med fördel kombinera kursen PADI Advanced Open Water med PADI Dry Suit Diver. Du betalar då endast 1500kr för torrdräktskursen (ordinarie pris 2190kr).
Torrdräktskursen går vanligtvis veckan innan Advanced-kursen.

Inför din kurs

Hälsodeklaration

För att gå kursen skall du vara certifierad PADI Open water diver, eller likvärdig. Inför kursen kommer du att fylla i en egen hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte göra någon läkarundersökning inför kursen. Om ditt svar är JA på någon av frågorna skall du göra en läkarundersökning för dykning innan kursstart. En läkarundersökning är giltig i 12 månader.

Ta kontakt med oss om du har några frågor. Vår rekommendation är att du skall vara minst 15 år. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Till kursstart behöver du ha med dig ditt Open water-certifikat och din loggbok.

I kursen ingår:

  • Ett teoripass och två dykdagar enligt schema
  • Digitalt kursmaterial
  • PADI Advanced open water diver certifikat (digitalt)

Följande ingår inte i priset:

  • Transport till och från dykplatser (det brukar lösa sig genom samåkning mellan kursdeltagare).
  • Hyra av utrustning under kursen.

Om du behöver hyra någon utrustning under kursen bokar du det samtidigt som du anmäler dig till kursen. Under kursen har du rabatt på ordinarie utrustningshyra hos oss.

Oavsett om du hyr eller har egen utrustning behöver du själv ha mask, snorkel, fenor (+ boots om du dyker med våtdräkt), handskar, kompass samt kniv/sax. Vi rekommenderar även att du har egen lampa och dykdator.

Pris PADI Advanced Open Water Diver

Kurspris: 3 390kr
inklusive anmälningsavgift 500kr

Kursschema

Teori en onsdag kväll kl 18-21.30 följt av dykning lördag-söndag kl 8.30-18.

Om du inte redan gått torrdräktskurs PADI Dry Suit Diver går du den veckan innan med bassängdyk på torsdagskvällen kl 17-22 och dykning på söndagen kl 8.30-18.

De vanligaste dyken är Finavvägning (Peak Performance Buoyancy), Navigering, Djupdyk och Ytmarkeringsboj (Delayed Surface Marker Buoy). Under den mörkare delen av året kan vi även göra nattdyk efter önskemål.

Gör en intresseanmälan genom att mejla info@oxygenediving.se. Du kan även komma in till butiken på Fotögatan 6 eller ringa oss på 031-773 99 11.

Du kan se alla våra kommande kursstarter i vårt kursschema.