Grundkurs i dykning – Lär dig dyka


Är du redo för något nytt? Vi lär dig att dyka!

Våra dykkurser håller en riktigt hög säkerhetsnivå och vi följer förstås Konsumentverkets rekommendationer för säker dykutbildning. Vi ger dig mycket tid i vattnet och håller oss till små grupper både på land, i bassängen och ute i hav & sjö. Målet är förstås att du ska bli en riktigt bra, trygg och stabil dykare som känner dig redo för att ge dig ut på dykutfärder och resor! Våra fantastiska dykinstruktörer gör allt för att ge dig bästa möjliga start på din dykning.

När du klarat av alla moment i klassrum, bassäng och i öppet vatten blir du certifierad. Ditt dykcertifikat gäller hela livet och i hela världen. Som Open water-dykare är man certifierad att dyka till maximalt 18 meter i förhållanden som motsvarar de man dykt i under kursen eller bättre. Så du som går din kurs här i Sverige är mer än redo för att dyka i alla världens hav.

I kursen ingår:

  • Digitalt kursmaterial
  • Tre teoripass, tre bassängpass & två dykdagar enligt schema
  • Loggbok
  • Lån av dykutrustning: luftpaket (regulator, väst, flaska), dykdator, dräkt, huva & viktbälte med bly
  • Digitalt certifikat (efter godkänd utbildning)
  • Ett års medlemskap i vårt dyksällskap OxyClub med förmånliga erbjudanden (värde 500kr)
  • En dagsutfärd utöver kursdagarna (DykDagis) inkl. utrustningshyra (2 landbaserade dyk)

Följande ingår inte i kurspriset:

  • Transport till och från bassäng/dykplatser (det brukar lösa sig genom samåkning mellan kursdeltagare)
  • Personlig utrustning: Mask, snorkel, hälremsfenor, boots och handskar.

Pris grundkurs

Kurspris: 5290 kr
Inklusive anmälningsavgift 1000kr

Inför din grundkurs:

För att börja dyka skall du vara simkunnig och i form för dykning. Du kommer att fylla i en egen hälsodeklaration inför din kurs. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte någon läkarundersökning. Om ditt svar är JA på någon av frågorna skall du göra en läkarundersökning för dykning och lämna in ett skriftligt godkännande från en läkare innan din kurs. Ett läkarintyg är giltigt i 12 månader eller tills ditt tillstånd förändras.

Här kan du ladda ner hälsodeklarationen.

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor eller funderingar inför din kurs. Oroa dig inte för ”konstiga” frågor, vi har hört det mesta. 🙂 Om vi inte har ett svar till dig kan vi även rekommendera dykläkare här i Göteborg.

Kursschema

Under året är majoriteten av våra kurser 3-veckors kurser. Då träffas vi för teori på tisdagskvällar kl 18-20 och bassängdyk på torsdagskvällar kl 17.30-22.30 i tre veckors tid. Sista veckan är vi ute och dyker lördag och söndag kl 8.30-18 (2 dyk om dagen).

Under sommaren kan du gå intensivkurs under 5 heldagar, måndag – fredag. Det passar dig som snabbt tar in ny information och som har vattenvana (snorkling, simning etc.) sedan innan. Då är vi i klassrum och bassäng måndag-onsdag kl 9-17 och dyker i havet torsdag-fredag kl 8.30-18.

Innehållet är detsamma oavsett om du väljer att gå kursen på kvällar och helger eller under en sommarvecka. Det som skiljer sig är tiden du får att smälta dina nya dykkunskaper mellan passen.

Gör en intresseanmälan genom att mejla info@oxygenediving.se. Du kan även komma in till butiken på Fotögatan eller ringa oss på 031-773 99 11.

Du kan se alla våra kommande kursstarter i vårt kursschema.

Grundkurs inför resan? Open Water Referral

Visste du att man kan göra teori- och bassängträning här hemma och sedan göra de avslutande utomhusdyken på semestern? På så sätt kan man dyka i varma härliga vatten men slipper spendera semestern i klassrummet. Efter avslutad teori- och bassängträning här hos oss kan du göra de sista utedyken med ett annat PADI dykcenter var som helst i världen inom 12 månader.
Priset för Referral-kurs är 3890 kr.