Grundkurs i dykning – SSI Open Water Diver


Lär dig dyka med oss! Vår ordinarie grundkurs i dykning sträcker sig över tre veckors tid. Vi lägger dessutom till en extra dykdag veckan efter grundkursen så att du blir certifierad både SSI Open Water Diver och SSI Dry Suit Diver. Vi träffas två kvällar per vecka och avslutar med en dykhelg lördag till söndag. Under kursen får du lära dig grunderna för att genomföra säkra dyk oavsett om du har som mål att dyka mest här hemma eller på semestern.

Under kursen varvar vi teori med bassängdyk och avslutar sedan med dyk i havet. Vi ger dig mycket tid i vattnet och håller oss till små grupper både på land, i bassängen och ute i hav & sjö. Under kursen lägger vi stor vikt vid att faktiskt dyka och att lära dig om dykplanering och ett säkert ”dyktänk”. Målet är förstås att du ska bli en riktigt bra, trygg och stabil dykare som känner dig redo för att ge dig ut på dykutfärder och resor! Våra härliga dykinstruktörer gör allt för att ge dig bästa möjliga start på din dykning och är förstås alltid med dig i vattnet. Våra dykkurser håller alltid en riktigt hög säkerhetsnivå och vi följer förstås Konsumentverkets rekommendationer för säker dykutbildning.

När du klarat av alla moment i klassrum, bassäng och i öppet vatten blir du certifierad SSI Open Water Diver. Ditt dykcertifikat gäller hela livet och i hela världen. Som Open water-dykare är man då certifierad att dyka till maximalt 18 meter i förhållanden som motsvarar de man dykt i under kursen eller bättre. Så du som går din grundkurs i dykning här i Sverige är mer än redo för att dyka i alla världens hav.

Vill du börja nu på direkten?

Du kan redan nu få tillgång till delar av kursmaterialet. Allt du behöver göra är att registrera dig på diveSSI.com och börja läsa. Du får tillgång till grundkursens första tre kapitel direkt och helt gratis. När du sedan har bokat en plats och betalt anmälningsavgiften för en av våra kurser låser vi upp hela kursmaterialet så att du får tillgång till allt kursmaterial innan kursen börjar.

Du kommer åt kursmaterialet både på divessi.com och i appen MySSI (för Android och Iphone).

I kursen ingår:

  • Digitalt kursmaterial
  • Tre teoripass, tre bassängpass & tre dykdagar enligt schema
  • Loggbok
  • Lån av dykutrustning: luftpaket (regulator, väst, flaska), dykdator, dräkt, huva & viktbälte med bly
  • Digitalt certifikat (efter godkänd utbildning)
  • Ett års medlemskap i vårt dyksällskap OxyClub med förmånliga erbjudanden (värde 600kr)

Följande ingår inte i kurspriset:

  • Transport till och från bassäng/dykplatser (det brukar lösa sig genom samåkning mellan kursdeltagare)
  • Personlig utrustning: Mask, snorkel, hälremsfenor och handskar.

Kurspris

SSI Open Water Diver: 5490 kr (inklusive anmälningsavgift på 1000kr)

Kombination SSI Open Water Diver + Dry Suit Diver: 6690 kr (inklusive anmälningsavgift på 1000kr)

Inför din grundkurs i dykning:

För att boka en plats på våra grundkurser vill vi att du skall ha fyllt 15 år. Du skall kunna simma 200 meter och vara i form för dykning. Du kommer att fylla i en egen hälsodeklaration inför din kurs. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte någon läkarundersökning. Om ditt svar är JA på någon av frågorna kan du behöva göra en läkarundersökning för dykning och lämna in ett skriftligt godkännande från en läkare innan din kurs. Här kan du ladda ner hälsodeklarationen.

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor eller funderingar inför din grundkurs i dykning. Oroa dig inte för ”konstiga” frågor, vi har hört det mesta. 🙂 Om vi inte har ett svar till dig kan vi även rekommendera dykläkare här i Göteborg.

Om du är under 18 år skall förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Kursschema

3-veckors kurser: Under vår och höst är våra kurser schemalagda på kvällar och en helg. Vi träffas då för teori på tisdagskvällar kl 18-21 och bassängdyk på torsdagskvällar kl 17.30-22.30 i tre veckors tid. Sista veckan är vi ute och dyker lördag och söndag kl 8.30-18 (2 dyk om dagen).

Om det passar dig bättre att gå kursen under en vecka på sommaren kan du läsa mer om det här: Intensivkurs i Dykning (1 vecka).

Anmäl dig till en kurs!

Gör en intresseanmälan genom att mejla oss på info@oxygenediving.se. Du kan även komma in till butiken på Fotögatan eller ringa oss på 031-773 99 11. Du kan se alla våra kommande kursstarter i vårt kursschema.

Grundkurs inför resan? Open Water Referral

Visste du att man kan göra teori- och bassängträning här hemma och sedan göra de avslutande utomhusdyken på semestern? På så sätt kan man dyka i varma härliga vatten men slipper spendera semestern i klassrummet. Efter avslutad teori- och bassängträning här hos oss kan du göra de sista utedyken med ett annat dykcenter någonstans i världen. Se till att avsluta din kurs inom 12 månader (gärna tidigare). Priset för Referral-kurs är 4190 kr.