Fortsättningskurs – Advanced Adventurer


Kursen SSI Advanced Adventurer ger dig en introduktion till olika typer av dykning. Det är ett sätt att förfina sina dykfärdigheter och ger samtidigt möjligheten att kunna uppleva mer av en dykplats. Du kan gå kursen Advanced Adventurer direkt efter din grundkurs eller passa på att göra ett par dyk först. Men vänta inte för länge! Advanced-kursen är ett utmärkt sätt att samla mer dykerfarenhet på ett tryggt och lugnt sätt för att sedan kunna njuta ännu mer av undervattensvärlden!

Det finns två varianter på vår Advanced-kurs. Om du inte redan är certifierad torrdräktsdykare kan du läsa mer om kurskombinationen Advanced+Dry separat här: SSI Advanced Adventurer + Dry Suit Diving

För dig som redan är certifierad torrdräktsdykare behövs ytterligare 1 teoripass och 2 dykdagar (4 dyk) för att bli SSI Advanced Adventurer. När du går kursen SSI Advanced Adventurer hos oss kommer du att få göra följande dyk:

  • Perfect Buoyancy (finavvägning)
  • Navigering
  • Djupdyk (max 30 meter)
  • Search & Recovery

Inför din kurs

För att gå kursen skall du vara minst 15 år gammal och certifierad dykare (tex SSI Open Water Diver eller PADI Open Water Diver). Inför kursen kommer du att fylla i en egen hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte göra någon läkarundersökning inför kursen. Om ditt svar är JA på någon av frågorna kan du behöva göra en läkarundersökning och få ett skriftligt intyg för dykning av en läkare innan kursstart. En läkarundersökning är giltig i 12 månader.

Ta kontakt med oss om du har några frågor. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Till kursstart behöver du ha med dig ditt Open water-certifikat och din loggbok.

I kursen Advanced Adventurer ingår:

  • 1 teoripass & 2 dykdagar enligt schema
  • Digitalt kursmaterial
  • Digitalt certifikat (efter godkänd kurs)

Följande ingår inte i priset:

  • Transport till och från dykplatser (det brukar lösa sig genom samåkning mellan kursdeltagare).
  • Hyra av utrustning under kursen.

Om du behöver hyra någon utrustning under kursen bokar du det samtidigt som du anmäler dig till kursen. Under kursen har du rabatt på ordinarie utrustningshyra hos oss.

Oavsett om du hyr eller har egen utrustning behöver du själv ha mask, snorkel, fenor (+ boots om du dyker med våtdräkt), handskar, kompass samt kniv/sax. Vi rekommenderar även att du har egen lampa och dykdator.

Kurspris

Kurspris för dig som är certifierad torrdräktsdykare: 3 290kr
inklusive anmälningsavgift 1000kr

Kursschema Advanced Adventurer

Teori en onsdag kväll kl 18-21.30 följt av dykning lördag-söndag kl 8.30-18.

Gör en intresseanmälan genom att mejla info@oxygenediving.se. Du kan även komma in till butiken på Fotögatan 6 eller ringa oss på 031-773 99 11.

Du kan se alla våra kommande kursstarter i vårt kursschema.