Vrakdykning med P-Dyk


När du följer med oss på vrakdykning med P-Dyk i Ystad kommer du att få dyka på stora fartygsvrak utanför Skånes kuster. Patrik som kör båten har flera decenniers kunskap om dykningen i skärgården så till varje dykplats hör en fin historia om sjömanskap, oväder eller krigstid.

Med P-Dyk kör vi långhelgsprogram med 4 dagars vrakdykning. Vi bestämmer i förväg vilken typ av dykning som planeras så att du vet vad som krävs av dig som dykare innan du bokar en plats. Eventen hittar du på Facebook.

Upplägg för Vrakdykning med P-Dyk

Vi samåker så gott vi kan från Göteborg till Ystad där vi mönstrar på M/S Baltic Explorer på onsdagskvällen. Vi sover sedan på båten och tidigt på torsdag morgon bär det ut på havet.

Boende

Vi bor spartanskt på båten M/S Baltic Explorer som har plats för 6 dykare och kapten. Täcke & kudde finns. Lakan, påslakan och örngott tar du med dig själv. Det är begränsat med utrymme på båten så tänk därför på att inte ta med massa onödig packning och undvik stora otympliga väskor. Dykutrustningen förvarar vi på dykdäck i aktern på båten.

Matplanering

Frukost och lunch äter vi på båten och vi turas om att laga gemensam mat till hela gruppen (inklusive kapten). På så sätt undviker vi att samla alldeles för många kockar runt spisen på samma gång :). Tänk på att lunchmaten ska gå ganska snabbt att laga/värma mellan dyken och att den ska gå att tillaga ute till havs i begränsat utrymme. Vi på Oxygene hjälper till att dela in mat-team inför helgen.

På kvällarna ligger båten i hamn och då brukar vi passa på att äta ute på något ställe i den stad vi hamnar.

Dykning

Oavsett vilken nivå av dyktur vi planerar behöver du som dykare vara bekväm med dykning i torrdräkt och ha dykt i svenska förhållanden de senaste 6 månaderna. Du behöver även vara bekväm med uppstigningar & nedstigningar i frivatten och längs med lina. Du behöver ha en egen ytmarkeringsboj (SMB) och känna dig trygg med att använda den.

Vi har siktet inställt på att göra två dyk per dag men styrs förstås av vågor, vind och avstånd till de vrak vi planerar att dyka på. Eftersom vi dyker mitt ute på havet är vi väldigt beroende av vad det är för förhållanden på ytan och i vattnet.

Sista dagen gör vi 1-2 dyk för att kunna ta oss tillbaka till Ystad i rimlig tid för att köra tillbaka till Göteborg på kvällen.

Anmäl dig till vrakexpedition

Gör en intresseanmälan genom att mejla oss på info@oxygenediving.se och berätta vilken av våra turer du är intresserad av. Boka gärna tillsammans i dykpar/team.

För att bekräfta din bokning betalar du en anmälningsavgift på 1000kr. Slutbetalningen skall sedan vara oss tillhanda senast 3 veckor innan avresedatum.

Gas ingår inte i priset för utfärden. Innan vi lämnar Baltic Explorer betalar du för den gas du använt på plats.