Dyk med Oxygene på Smögen Dyk


Hos Smögen Dyk hittar man Sveriges kanske mest bekväma dykning. Man rör oss sällan längre än några tiotal meter under en dykhelg eftersom allt vi behöver finns direkt på/vid bryggan. Vill man kan man förstås ta en tur från dykcentret och strosa längs Smögenbryggan eller njuta av miljön och utsikten ute på klipporna. Det går även att hyra kajak på dykcentret och ta en paddeltur.

Helgens upplägg

En ”vanlig dykhelg” hos Smögen Dyk börjar på fredag kväll. Det är ingen gemensam aktivitet planerad på fredagskvällen så du kan själv välja om du vill göra ett kvällsdyk, ta ett dopp i bubbelpoolen, bada bastu eller helt enkelt mysa på bryggan.

Lördagen börjar med frukost (vanligtvis kl 8.00) följt av ett båtdyk. Båten går ut 2-5 gånger per dag och vilka turer man är inbokad på står på whiteboardtavlan bakom kassan. Tiden avser den tid som båten ska lämna bryggan så det gäller att göra sig i ordning i god tid innan dess så att man sitter dyk-redo på båten. Dykplatserna är sällan längre än 10-15 minuter bort.

En av de kanske största fördelarna med båtdyk hos Smögen Dyk är att det på båten utöver kaptenen alltid finns med en båtassistent som berättar om dykplatsen, hjälper till med utrustning och assisterar oss dykare. Fantastisk service 🙂

Efter dyket serveras det lunch och sedan är det dags för dagens andra dyk.
Det är oftast ingen gemensam aktivitet planerad på lördagskvällen så man kan återigen själv välja om man vill göra ett kvällsdyk, ta ett dopp i bubbelpoolen, bada bastu eller upptäcka omgivningarna och Smögen.

Söndagen är en upprepning av lördagen men med nya dykmål. Efter dykdagen beger vi oss tillbaka till Göteborg och hänger utrustningen på tork. Passa gärna på att skölja utrustning på Smögen så att du slipper blöta ner dig och utrustningen igen efter bilfärden.

Det här ingår i en dykhelg hos Smögen Dyk:

I en 2 dagars dykhelg ingår:
– 2 nätters logi i 6-bäddsrum
– 4 båtdyk inkl. luft
– fria landdyk
– 2 frukost, 2 lunch & 1 middag (Middag ingår ej under vecka 24-33. Då stöttar vi lokala restauranger istället)

Det går att göra tillägg för nitrox.

Smogendyk.se kan du läsa mer och boka in dig på dykhelg.

Vem kan följa med till Smögen Dyk?

Alla är välkomna till Smögen Dyk. Här finns aktiviteter för allt från landkrabbor och snorklare till dykare och fridykare. Eftersom anläggningen ligger precis vid vattnet kan man lätt dela upp familjen och låta alla få göra vad de helst vill. När du följer med på en ”OxyHelg” har vi ändå riktat oss särskilt till certifierade dykare. Men eftersom man kan dyka både från bryggan eller med båt finns det goda möjligheter att blanda olika erfarenhetsnivåer under en och samma helg.

För att dyka under helgen skall du vara certifierad dykare och känna dig bekväm med att dyka på egen hand (med parkamrat förstås). Ibland kan det finnas möjlighet att boka guide men se till att boka det i förväg. Om du inte dykt på länge eller inte dykt i Sverige förut rekommenderar vi uppfräschningsdyk och gärna ett DykDagis INNAN dykhelgen. Då kan du i lugn och ro testa utrustningen och se hur mycket vikter du behöver innan vi ger oss ut på båtdyk.

Klicka här för att läsa mer om dykplatserna närmast dykcentret Smögen Dyk.