Onsdagsdyk med OxyClub


Onsdagsdyk är landbaserade kvällsdyk för medlemmar i OxyClub. Det är helt enkelt ett sätt att komma ut och dyka mitt i veckan samtidigt som man träffar ett härligt gäng dykare.

Dykkvällen börjar i butiken på Fotögatan kl 18.00. Där samlar vi tillsammans ihop den utrustning som behövs och hjälps åt att arrangera samåkning till dykplatsen. På dykplatsen börjar vi med en genomgång av dykplatsen och stämmer av vem som dyker med vem. Vi hjälper gärna till att para ihop dykpar för de som kommer utan parkramrat och vi har förstås med oss första hjälpen-utrustning, syrgas och reservdelar. Till skillnad från våra dykdagis finns det däremot inte någon guide eller ytsupport på dykplatsen.

Under kvällen gör vi ett dyk och tar oss sedan tillbaka till butiken för att ta hand om utrustningen och logga dyk.

Varför åka på Onsdagsdyk?

Förutom att våra Onsdagsdyk är kul event och en bra ursäkt att faktiskt ta sig tiden att dyka mitt i veckan finns det flera fördelar med att följa med oss ut och dyka.

  • Det finns personal på plats som kan hjälpa med tips, trix, utrustningsfrågor och planering inför dyket.
  • Du kan få hjälp med artbestämning av fiskar och andra djur.
  • Om någonting skulle krångla på dykplatsen har vi med oss reservutrustning, verktyg, syrgas & första hjälpen-utrustning.
  • Det är säkrare att vara flera dykare på en dykplats eftersom man kan hjälpa varandra.

Vem kan följa med på Onsdagsdyk?

För att följa med på Onsdagsdyk skall du vara medlem i OxyClub och certifierad att dyka till 30 meter (Advanced). Du ska även ha dykt i svenska vatten de senaste 6 månaderna. Vi förväntar oss att samtliga dykare klarar sig på egen hand i vattnet (med parkamrat förstås) och att du känner dig bekväm med dykning i svenska vatten även kvällstid när det är begränsat med (eller inget) ljus under ytan. Varje dykare förväntas ha egen dykdator och (minst en) egen lampa.

Om du inte dykt med oss tidigare rekommenderar vi att du börjar med DykDagis innan du följer med på Onsdagsdyk. Om du inte dykt i mörker tidigare rekommenderar vi att du går en nattkurs innan du följer med på Onsdagsdyk på den mörkare delen av året.

Hur bokar jag en plats på Onsdagsdyk?

Följ oss på Facebook och gå med i gruppen OxyClub Members för att lättast hitta nästa Onsdagsdyk. Utfärderna dyker upp som event en eller ett par veckor innan respektive dyktillfälle. Klicka i att du kommer i eventet.

Det är gratis för dig som är medlem i OxyClub att följa med på Onsdagsdyk. Om du behöver hyra någon utrustning gäller medlemspriser i butiken.

Hyra av utrustning

Om du behöver hyra någon utrustning kan du boka det genom att mejla info@oxygenediving.se

Kom ihåg att boka eventuell hyrutrustning i god tid innan utfärden. Skriv upp blymängd samt storlek på väst och dräkt så att vi lätt kan kan boka rätt utrustning till dig nästa gång du ska dyka med oss. När du hyr utrustning hos oss ser du själv till att utrustningen kommer till och från dykplatsen.