Dykresor


En dykresa är egentligen som vilken resa som helst, men fokus ligger såklart på dykning. När vi åker på dykresor tar vi hjälp av en researrangör som antingen har en färdig gruppresa eller som sätter ihop en resa efter våra önskemål.

Vi siktar på att göra minst 2 gruppresor per år till olika resmål. Vad som är på gång just nu hittar du i vårt utfärdsschema.

Tips & Trix inför din dykresa

Nedan listar vi några av sakerna som kan rädda en dyksemester:

Reservdelskit: O-ringar, eltejp, silvertejp, bungy-cord, snöre, tändare, sax, extra maskband, extra hälrem till fenan och mycket mer. Naturligtvis ger du dig inte på att ”fixa” något där du är osäker på hur man går tillväga. I de flesta fall finns någon på plats som kan hjälpa till, men att ha verktyg och material med sig underlättar. Ett bra tips är att gå kursen PADI Equipment Specialist för att lära dig om vad man kan fixa själv och vad man bör lämna till proffsen. 

Medicinkit: Myggmedel till kvällarna ovan ytan, sjösjuketabletter för dagarna på båt, Otinova för att torka ur ständigt fuktiga öron och förebygga s.k. ”simmaröra”, enklare värktabletter, magstabiliserande medicin för känsliga magar och annat som du kan tänka dig behöva utifrån dina behov. Det är inte alla destinationer som har det vi är vana vid och det är tråkigt att behöva ställa in efterlängtad dykning på grund av enklare besvär.

Dry-bag: Ibland vill vi att saker och ting ska hålla sig torra när vi tar med dem till blötare platser. Dry-bags håller din handduk, kamera, plånbok och annat fuktkänsligt torrt och finns i alla möjliga storlekar. Kom in till butiken så hjälper vi dig hitta rätt!

Såhär såg det ut när vi var i Röda Havet våren 2019: