PADI Divemaster


En PADI Divemaster kännetecknas av ett stort intresse för undervattensvärlden, utomordentliga dykfärdigheter och någon som är hjälpsam och fungerar bra ihop med andra människor.

Divemaster är det första professionella steget hos PADI och ger dig möjlighet att göra vad andra bara drömmer om! Som PADI Divemaster kan du jobba med dykning vart du än tar dig i världen, och har du gått din kurs i Sverige är du faktiskt särskilt eftertraktad på många ställen.

För vissa innebär steget som Divemaster möjlighet att jobba, resa och se dykplatser runt om i världen. För andra kanske det är ett sätt att finansiera sin dykning på hemmaplan, eller helt enkelt ett steg på vägen mot att bli instruktör. Det är även många som går Divemaster-kursen för att lära sig mer och bli en bättre dykare och parkamrat. Oavsett vart Divemaster-kursen tar dig kan vi garantera en utmaning och ett minne för livet!

Som PADI Divemaster kan du på egen hand hålla i dykaktiviteter som provdyk, snorkling och guidade dyk. Du kan dessutom assistera en instruktör på kurs och ansvara för logistiken på utfärder och dykbåtar. Vi hjälper dig att blir en hajare på att hålla dykplatsbeskrivningar, att hjälpa andra dykare och att komma med tips och trix på dykplatsen!

Kursupplägg

Divemasterkursen innebär ett flexibelt schema med mycket eget ansvar. Vi varvar schemalagda lektioner, bassängpass, utedyk och workshops med egen tid för att läsa, dyka och assistera på riktiga kurser.

Räkna med 7 heldagar (eller en kombination av heldagar och kvällar) med schemalagda moment. Utöver det tillkommer praktik på kurser och egen dykning.

Förkrav

En förutsättning för att bli Divemaster är att du är en duktig dykare och fungerar bra ihop med andra människor. Du skall dessutom uppfylla följande:

  • 18 år
  • Certifierad PADI Advanced Open Water & PADI Rescue Diver
  • Certifierad i Första hjälpen och HLR de senaste 24 månaderna
  • Godkänd läkarundersökning för dykning (inte äldre än 12 månader)
  • Loggbok med minst 40 loggade dyk (60 dyk samt bevis på erfarenhet i nattdyk, djupdyk och navigering för att bli certifierad)

Utrustning

Som blivande Divemaster är det en stor fördel att ha sin egen utrustning. Först och främst för att det blir lättare för dig att alltid har samma utrustning som passar bra och som du har rutin på att använda. Det förväntas troligtvis också att du har egen utrustning när du sedan skall jobba som Divemaster.

Under kursen kommer du att kunna låna bly och flaska. Ta kontakt med oss inför kursen om det är något annat du behöver hyra eller köpa. I samband med din kurs får du rabatt i butiken.

Kursmaterial

Inför din Divemasterkurs behöver du ha följande material:

  • PADI Divemaster manual eller Divemaster Online
  • PADI Instructor Manual
  • 4 Divemaster slates
  • Bok – Encyclopedia of Recreational Diving
  • RDP – table & eRDPml

Kursmaterialet ingår inte i kurspriset utan inhandlas separat. (Det gäller även alla andra ledarskapsutbildningar som instruktör, IDC staff instructor osv.)

Beroende på vad för material du samlat på dig tidigare finns det olika kurspaket för att få ihop det material du behöver eller vill ha. I paketet ingår även en dekal som du efter avslutad kurs fäster på din Divemaster-ansökan. Prata med oss i butiken så ser vi till att du har det du behöver.

Om du inte redan är en hajare på dykteori rekommenderar vi även att du skaffar Dive Theory online eller Workbook – Diving Knowledge. Det är ett riktigt bra sätt att försäkra sig om att vara så beredd som möjligt inför kursen.

Kurspris

5 600 kr exkl. kursmaterial
(Varav anmälningsavgift 1000 kr)

Är du intresserad av Divemasterkursen? – Ta kontakt med oss!
info@oxygenediving.se
031 – 773 99 11