PADI Advanced Open Water Diver – Fortsättningkurs i dykning


aow-bokEn Advanced-kurs handlar om att avancera och fortsätta framåt – både när det gäller att förfina dykfärdigheter och att upptäcka nya delar av en dykplats. Du kan gå din Advanced-kurs direkt efter grundkursen eller så kan du passa på att göra några dyk först. Men vänta inte för länge! Advanced-kursen är ett utmärkt sätt att samla mer dykerfarenhet på ett tryggt och lugnt sätt för att sedan kunna njuta ännu mer av undervattensvärlden!

Att bli certifierad PADI Advanced open water diver innebär att du gjort 5 olika upplevelsedyk (PADI Adventure dives), varav undervattensnavigering och djupdyk skall vara med. Advanced-kursen innebär att vi har pusslat ihop ett gäng dyk som passar bra att göra här hos oss med hänsyn till dykplatser, instruktör och deltagare på kursen. Har du några egna önskemål försöker vi alltid att ordna det.

Inför din kurs

Dokument för vidareutbildning

För att gå kursen skall du vara certifierad PADI Open water diver, eller likvärdig. Inför kursen kommer du att fylla i en egen hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte göra någon läkarundersökning inför kursen. Om ditt svar är JA på någon av frågorna skall du göra en läkarundersökning för dykning innan kursstart. En läkarundersökning är giltig i 12 månader.

Ta kontakt med oss om du har några frågor. Vår rekommendation är att du skall vara minst 15 år. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Till kursstart behöver du ha med dig ditt Open water-certifikat och din loggbok.

aow-is-per-dykare

Kursupplägg & pris

Om du redan är certifierad PADI Dry Suit Diver behöver du ytterligare 4 dyk för att bli certifierad PADI Advanced Open Water Diver. Då ingår ett teoripass (inkl. kursmaterial) och två dykdagar (4 dyk).

Kurspris Advanced: 3390kr (inkl. 1000kr anmälningsavgift).

Om du ännu inte är certifierad torrdräktsdykare och vill komma igång med dykning i svenska vatten rekommenderar vi dig att kombinera kursen PADI Advanced Open Water Diver med PADI Dry Suit Diver. Då ingår ett teoripass (inkl. kursmaterial), ett bassängpass (med torrdräkt) och tre dykdagar (6 dyk). Efter avslutad kurs blir du certifierad både PADI Advanced Open Water Diver och PADI Dry Suit Diver.

Kurspris Advanced + Dry Suit: 4 890 kr (inkl. 1000kr i anmälningsavgift)

OBS! Transporter till och från dykplatser/bassäng ingår ej.

Utrustning

Nu när det är dags att ta din dykning till nästa nivå finns det även en del dykutrustning, utöver den på grundkursen, som är bra att ha. En del utrustning går att hyra under Advanced-kursen men en del saker behöver du ha själv.

Utrustning som du bör ha själv:

  • Mask & snorkel
  • Hälremsfenor (Om du dyker med våtdräkt behöver du även ha egna boots)
  • Handskar
  • Kompass
  • Lampa
  • Skärverktyg (kniv, sax eller linkapare)

     Vi rekommenderar även att du har en egen dykdator.

Utrustning som du antingen kan hyra av oss eller ha egen är:

  • Luftpaket (regulator, väst, flaska)
  • Dräkt & huva
  • Viktbälte med vikter
  • Dykdator (OBS, begränsat antal)

Om du behöver hyra någon utrustning under kursen bokar du det samtidigt som du anmäler dig till kursen. Under kursen har du rabatt på ordinarie utrustningshyra hos oss.

Kursupplägg

Advanced-kursen börjar med en teorikväll där vi går igenom ett teoriavsnitt för varje dyk vi ska göra under dykdagarna. Det brukar vara Finavvägning (Peak Performance Buoyancy), Navigering, Djupdyk och Ytmarkeringsboj (Delayed Surface Marker Buoy). Om du kombinerar kursen Advanced och Dry Suit går vi förstås även igenom ett avsnitt om torrdräktsdykning.

För dig som går Advanced och Dry Suit blir det bassängdyk på onsdagskvällen. Där får du under lugna och kontrollerade former lära dig hur du hanterar och dyker med torrdräkt. Kom ihåg att ta med dig kläder att ha under dräkten. I bassängen kan det till exempel vara ett underställ, joggingbyxor, tjocka sockar och en tröja utan huva. Tips!  Använd inte kläderna du har på dig ”på land” eftersom det händer att kläderna blir lite blöta vid bassängdyk.

På lördag en och söndagen är det dags för utedyk. Första dykdagen brukar vi spendera i närområdet medan andra dagen åker vi mot Gullmarn för bland annat djupdyk. Under dykdagarna behöver du ha med dig din loggbok, den dykutrustning du har själv (inklusive underställ om du dyker med torrdräkt), samt mat och dricka. Räkna med långa dagar, så planera inte in andra aktiviteter under dagen/kvällen. Transport ingår ej, men vi försöker såklart samåka till och från dykplatser.

Om du kombinerar kursen Advanced och Dry Suit genomför du alla kursdyk med torrdräkt och det blir ytterligare en dykdag veckan efter (eller vid ett senare tillfälle).

Kursschema 2019

Måndag kl 18.00 – 22.00: teori
Onsdag kl 17.30 – 22.00: bassäng (för dig som går Advanced+Dry Suit)

Lördag kl 8.30 – 18.00: utedyk
Söndag kl 8.30 – 18.00: utedyk

Söndag kl 8.30 – 18.00: Utedyk (för dig som går Advanced+Dry Suit)

Anmäl dig redan idag!

Gör en intresseanmälan genom att komma in till butiken eller skicka ett mejl till info@oxygenediving.se.

Print Friendly, PDF & Email