PADI Open Water Diver – Grundkurs i dykning


Vår ordinarie grundkurs är schemalagd på kvällar och helger under tre veckors tid. Det ger möjlighet att låta informationen sjunka in lagom mycket mellan passen och man har tid att läsa lite extra om de moment som kanske tar lite längre tid att lära sig. Under vår ordinarie grundkurs har du även möjlighet att förlänga kursen med 1 dykdag för att lära dig att dyka med torrdräkt redan från början. Det passar dig som planerar att dyka mycket i svenska dykförhållanden eller som lär dig dyka under årets kallare månader.

theory-pool-openwater

Inför din kurs:

För att börja dyka skall du vara simkunnig och frisk. Inför kursen kommer du att fylla i en egen Hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte göra någon läkarundersökning inför kursen. Om ditt svar är JA på någon av frågorna skall du göra en läkarundersökning för dykning & ta med dig skriftligt godkännande av en läkare innan din kurs. Ta kontakt med oss om du har några frågor om det. Vi hjälper gärna till!

Vår rekommendation är att du som skall dyka är minst 15 år. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Detta ingår i kurspriset:

  • Tre teoripass, tre bassängpass & två dykdagar enligt schema
  • Kursmaterial (manual, dvd & loggbok)
  • Lån av luftpaket (regulator, väst, flaska), dykdator, dräkt, huva & viktbälte med bly
  • PADI Open water diver certifikat
  • Medlemskap i vårt dyksällskap (OxyClub) i ett år

OBS! Transporter till och från bassäng/dykplatser ingår ej.

Du behöver själv ha ABC-utrustning som består av mask, snorkel, hälremsfenor, boots och handskar. Under din grundkurs får du låna all annan dykutrustning av oss.

Kurspris

Grundkurs (dyk i våtdräkt): 5 290 kr (inkl. anmälningsavgift på 1000 kr)

Grundkurs inkl. torrdräktsutbildning: 6 490 kr (inkl. anmälningsavgift på 1000 kr)
I priset ingår utbildning för torrdräktsdykning, en extra dykdag samt hyra av torrdräkt under kursen.

divers-lobster-thaidiver

Kursupplägg

Grundkursen består av tre delar – teori, bassängträning och utedyk.

Teorin består av självstudier och lektioner. Inför teoripassen skall du läsa boken och göra kunskapskontrollerna som finns i slutet på varje kapitel. Under lektionerna går vi igenom innehållet i boken och varvar med praktiska inslag som att sätta ihop dykutrustning, ta hand om utrustning och går igenom skillnad på olika typer av utrustning. Efter att ha gått igenom alla kapitel med instruktören är det dags för ett slutprov som består av 50 frågor.

Under tre bassängpass går vi igenom de färdigheter du behöver behärska inför dyken i öppet vatten. Du behöver ha med dig mask, snorkel, hälremsfenor, boots, handduk och badkläder. Transport ingår ej, men vi försöker såklart samåka till och från bassängen.

Grundkursen avslutas med 2 dagars dykning! Till utedyken behöver du ha med dig badkläder och handduk samt mask, snorkel, hälremsfenor boots och handskar. Räkna med att dykdagarna tar hela dagen, så planera inte in några andra aktiviteter de dagarna. Glöm inte att ta med mat för att orka med hela dagen. Till lunch brukar vi grilla – dubbelkolla det med din instruktör! Transport ingår ej, men vi försöker såklart samåka till och från dykplatser.

För dig som utökat din kurs med torrdräktstillägg ingår en extra dykdag för att bli certifierad PADI Dry suit diver. Inför kursen kommer vi med ett förslag på datum. Om det inte passar går det bra att flytta den dagen till ett senare tillfälle, dock senast 6 månader efter avslutad grundkurs.

Kursschema 2019

Första veckan:
Tisdag kl 18.00 – 22.00: teori
Onsdag kl 17.30 – 22.00: bassäng

Andra Veckan:
Tisdag kl 18.00 – 22.00: teori
Onsdag kl 17.30 – 22.00: bassäng

Tredje veckan
Tisdag kl 18.00 – 22.00: teori
Onsdag kl 17.30 – 22.00: bassäng

Lördag kl 8.30 – 18.00: utedyk
Söndag kl 8.30 – 18.00: utedyk

Fjärde veckan
Söndag kl 8.30 – 18.00: utedyk för dig som bokat torrdräktstillägg

Anmäl dig redan idag!

Ta en titt på vårt kursschema för att hitta en kursstart som passar dig! Gör sedan en intresseanmälan genom att skicka ett mejl till info@oxygenediving.se. Uppge vilken kurs du vill gå tillsammans med kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig!

Print Friendly, PDF & Email