PADI Open Water Diver – Intensivkurs


Vår intensivkurs är fem dagar lång och sträcker sig över en veckas tid. Kursen passar dig som har lätt att lära dig nya saker och är en fördel att tidigare ha testat dykning (tex. provdyk) eller att ha erfarenhet av snorkling/fridykning innan du kastar dig in i en intensivkurs. Då flyter det på som bäst 🙂

Tro inte att vi tummar på kvaliteten bara för att det är en intensivkurs. Vi har precis lika mycket tid i vattnet på den här kursen som på våra andra grundkurser. Den största skillnaden är att det inte går så lång tid mellan passen så det gäller att man är väl förberedd och inte planerar att ”läsa ikapp” under kursdagarna.

theory-pool-openwater

Inför din kurs:

För att börja dyka skall du vara fullt frisk. Inför kursen kommer du att fylla i en egen Hälsodeklaration med JA- och NEJ frågor. Om ditt svar är NEJ på samtliga frågor behöver du inte göra någon läkarundersökning inför kursen. Om ditt svar är JA på någon av frågorna skall du göra en läkarundersökning & ta med skriftligt godkännande från en läkare innan kursen. Ta kontakt med oss om du har några frågor.

Vår rekommendation är att du som skall dyka är minst 15 år men det går att börja så tidigt som vid 10 års ålder. Om du ännu inte fyllt 15 år vill vi träffa dig som ska gå kursen i samband med anmälan. Om du är under 18 år skall även förälder/målsman signera samtliga dokument innan kursstart.

Detta ingår i kurspriset:

  • Tre teoripass, tre bassängpass & två dykdagar enligt schema
  • Kursmaterial (manual, dvd & loggbok)
  • Lån av luftpaket (regulator, väst, flaska), dykdator, dräkt, huva & viktbälte med bly
  • PADI Open water diver certifikat
  • 1 års medlemskap i vårt dyksällskap (OxyClub)

OBS! Transporter till och från bassäng/dykplatser ingår ej.

Du behöver själv ha personlig utrustning som består av mask, snorkel, hälremsfenor, boots och handskar. Under din grundkurs får du låna all annan dykutrustning av oss.

Kurspris:

5 290 kr
(varav anmälningsavgift 1000kr)

 

divers-lobster-thaidiver

Kursupplägg

Grundkursen består av tre delar – teori, bassängträning och utedyk.

Teorin består av självstudier och lektioner. Inför teoripassen skall du läsa boken och göra kunskapskontrollerna som finns i slutet på varje kapitel. Under lektionerna går vi igenom innehållet i boken och varvar med praktiska inslag som att sätta ihop dykutrustning, ta hand om utrustning och går igenom skillnad på olika typer av utrustning. Efter att ha gått igenom alla kapitel med instruktören är det dags för ett slutprov som består av 50 frågor.

Under tre bassängpass går vi igenom de färdigheter du behöver behärska inför dyken i havet. Du behöver dessutom ha med dig mask, snorkel, hälremsfenor, boots, handduk och badkläder. Transport ingår ej, men vi försöker såklart samåka.

Kursen avslutas med två dagars dykning! Till utedyken behöver du ha med dig badkläder och handduk samt mask, snorkel, hälremsfenor boots och handskar. Räkna med att dykdagarna tar hela dagen, så planera inte in något annat. Glöm inte att ta med mat för att orka med hela dagen. Transport ingår ej, men vi försöker såklart samåka till och från dykplatser.

Kursschema

Kursen är schemalagd under 5 heldagar under en veckas tid:

Måndag kl 9-18: teori och bassängträning
Tisdag kl 9-18: teori och bassängträning
Onsdag: PAUS
Torsdag kl 9-18: teori och bassängträning
Fredag kl 9-18: utedyk
Lördag kl 9-18: utedyk

Anmäl dig redan idag!

Gör en intresseanmälan genom att skicka ett mejl till info@oxygenediving.se. Du hittar kursschemat i menyn här på hemsidan. Uppge vilken kurs du vill gå tillsammans med kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig med en bekräftelse!

Print Friendly, PDF & Email