Lär dig dyka


Medical-statementVill du lära dig att dyka? – Kul! Vi hjälper dig!

Vi utbildar enligt PADI’s system för dykutbildning och har kunniga dykinstruktörer som gör allt för att ge dig bästa möjliga start på din dykning. Vi vill ge dig mycket tid i vattnet i små grupper både på land, i bassängen och ute i havet. Allt för att du ska bli en riktigt bra, trygg och stabil dykare!

För att börja dyka skall du vara frisk och simkunnig. Under grundkursen kommer du att få visa att du kan simma 200m och hålla dig flytande på ytan/trampa vatten i 10 min. Du kommer även att fylla i en egen hälsodeklaration inför din kurs. Om ditt svar är JA på någon av frågorna skall du göra en läkarundersökning för dykning och lämna in ett skriftligt godkännande av en läkare innan din kurs. Ett läkarintyg är giltigt i 12 månader eller tills ditt tillstånd förändras.

Har du några frågor är du välkommen att komma förbi butiken på Fotögatan eller mejla oss på info@oxygenediving.se.

 

Grundkurs i dykning – PADI Open Water Diver

PADI Open water diver är kursen för dig som vill lära dig att dyka! Kursen är färdighetsbaserad vilket innebär att först när du klarat av alla moment i klassrum, bassäng och i öppet vatten blir du certifierad PADI Open Water Diver. Som open water-dykare är man certifierad att dyka i förhållanden som motsvarar de man dykt i under kursen (eller bättre) och till ett maxdjup av 18 meter.

I kurspriset ingår:

  • Tre teoripass, tre bassängpass & två dykdagar enligt schema
  • Kursmaterial (manual, dvd & loggbok)
  • Lån av luftpaket (regulator, väst, flaska), dykdator, dräkt, huva & viktbälte med bly
  • PADI Open water diver certifikat
  • Ett års medlemskap i OxyClub, vårt dyksällskap

Följande ingår inte i kurspriset:

  • Transport till och från bassäng/dykplatser (det brukar lösa sig genom samåkning mellan kursdeltagare)
  • Personlig utrustning – Mask, snorkel, hälremsfenor, boots och handskar

Kursschema

För att få kursschemat att passa så många som möjligt erbjuder vi ett par olika typer av upplägg. Det som skiljer kurserna åt är under vilka tider och veckodagar som momenten är schemalagda – innehållet är detsamma oavsett om du väljer att gå kursen på kvällar och helger eller under en sommarvecka.

– Ordinarie grundkurs – 3veckorskurs

Vår ordinarie grundkurs i dykning sträcker sig över kvällar och helger under tre veckors tid. Du väljer själv om du vill dyka med våtdräkt eller torrdräkt under kursen. Klicka här för att läsa mer!

– Intensivkurs i dykning – sommarkurs (1 vecka)

En intensivkurs i dykning passar dig som har lätt för att lära. Kursen är schemalagd på dagtid under en veckas tid på sommaren. Klicka här för att läsa mer!

– Grundkurs inför resan – Referralkurs

Visste du att man kan göra teori- och bassängträning här hemma för att slippa spendera semestern i klassrummet? Klicka här för att läsa mer!

 

Provdyk

Har du precis kommit på att du vill testa att dyka eller vill ge bort en present som sent kommer glömmas? – Börja med ett provdyk i bassäng och känn efter hur det är att andas ur en regulator och att sväva runt i vattnet. Klicka här för att läsa mer!

 

Om du funderar på om och hur du skall göra för att börja dyka finns vi här för att vägleda dig. Får du inte svar på dina frågor och funderingar här på hemsidan är det bara att skicka iväg ett mejl till info@oxygenediving.se eller komma förbi butiken på Fotögatan 6 i Göteborg.

Är du redan certifierad dykare? Klicka här för att se våra vidareutbildningar!lardigdyka

Print Friendly, PDF & Email