Dykresor


En dykresa är egentligen som vilken resa som helst, men fokus ligger såklart på dykning. När vi åker på dykresor tar vi hjälp av en researrangör som antingen har en färdig gruppresa eller som sätter ihop en resa efter våra önskemål.

Vi försöker göra 3 -4 resor per år där vi samlar ihop dykare, skickar med ett eller flera av våra proffs och upptäcker någon del av undervattensvärlden. Fråga oss så hjälper vi dig vidare!

 

Tips & Trix inför din dykresa

Det finns saker som vi dykare inte vill vara utan när vi är långt bort från Oxygene Göteborg. Nedan listar vi sakerna som vi inte lämnar dykcentret utan någon längre stund:

Reservdelskit: O-ringar, eltejp, silvertejp, bungy-cord, snöre, tändare, sax, extra maskband, extra hälrem till fenan. OBS: Naturligtvis ger du dig inte på att ”fixa” något där du är osäker på hur man går tillväga. I de flesta fall finns någon på plats som kan hjälpa till, men att ha verktyg och material med sig underlättar.

Medicinkit: Myggmedel till kvällarna ovan ytan, Otinova för att torka ur ständigt fuktiga öron och förebygga s.k. ”simmaröra”, enklare värktabletter, magstabiliserande medicin för känsliga magar och annat som du kan tänka dig behöva utifrån dina behov. Det är inte alla destinationer som har det vi är vana vid och det är tråkigt att behöva ställa in efterlängtad dykning på grund av enklare besvär.

Dry-bag: Ibland vill vi att saker och ting ska hålla sig torra när vi tar med dem till blötare platser. Dry-bags håller din handduk, kamera, plånbok och annat fuktkänsligt torrt och finns i alla möjliga storlekar. Kom in till butiken så hjälper vi dig hitta rätt!

Print Friendly, PDF & Email