PADI Divemaster


Divemaster är det första professionella steget hos PADI och ger dig möjlighet att göra vad andra bara drömmer om! Som PADI Divemaster kan du jobba med dykning vart du än tar dig i världen, och har du gått din kurs i Sverige är du faktiskt särskilt eftertraktad på många ställen.

För vissa innebär steget som Divemaster möjlighet att jobba, resa och se dykplatser runt om i världen. För andra kanske det är ett sätt att finansiera sin dykning på hemmaplan, eller helt enkelt ett steg på vägen mot att bli instruktör. Oavsett vart Divemaster-kursen tar dig kan vi garantera en utmaning och ett minne för livet!

Som PADI Divemaster kan du på egen hand hålla i dykaktiviteter som provdyk, fridykning, snorkling och guidade dyk. Du kan dessutom assistera en instruktör på kurs och ansvara för logistiken på utfärder och dykbåtar. Vi hjälper dig att blir en hajare på att hålla dykplatsbeskrivningar, att hjälpa andra dykare och att komma med tips och trix på dykplatsen!

Förkrav

En förutsättning för att bli Divemaster är att du är en duktig dykare och fungerar bra ihop med andra människor. Du skall dessutom uppfylla följande:

 • 18 år
 • Godkänd läkarundersökning för dykning
 • Certifierad PADI Advanced- & PADI Rescue Diver
 • Genomgången kurs i Första hjälpen och HLR de senaste 24 månaderna
 • Minst 40 loggade dyk (60 för att bli certifierad)divemaster-briefing

Pris

5 600 kr exkl. kursmaterial
(Varav anmälningsavgift 1000 kr)

Kursmaterial

När du kommit så långt som till PADI Divemaster ligger kursmaterialet utanför kurspriset. Det gäller även alla andra ledarskapsutbildningar som instruktör, IDC staff instructor osv.

Inför din Divemasterkurs behöver du ha följande material:DMcrewpak

 • PADI Divemaster eLearning
 • PADI Instructor Manual
 • 4 Divemaster slates
 • Bok – Encyclopaedia of Recreational Diving
 • RDP – table & eRDPml
 • Loggbok

Beroende på vad för material du samlat på dig tidigare finns det olika kurspaket för att få ihop det material du behöver eller vill ha. I paketet ingår även en dekal som du efter avslutad kurs fäster på din Divemaster-ansökan.

Om du inte redan är en hajare på dykteori rekommenderar vi även att du skaffar Dive Theory online ellerWorkbook – Diving Knowledge. Det är ett riktigt bra sätt att försäkra sig om att beredd som möjligt inför din kurs.

Utrustning

Förutom grundutrustningen (ABC, luftpaket, dräkt) behöver du som Divemaster ha kniv/sax, ytmarkeringsboj, visselpipa (eller liknande), kompass, lampa och dykdator. Vissa delar av utrustningen går att hyra under kursen men det är en klar fördel att ha sin egen. Prata gärna med oss om du vill ha tips och råd om hur din utrustning ser ut och vad just du behöver!

Kursupplägg

Divemasterkursen innebär ett flexibelt schema med mycket eget ansvar. Vi varvar schemalagda lektioner, bassängpass, utedyk och workshops med egen tid för att läsa, dyka och assistera på riktiga kurser.

Det finns inga genvägar till att bli en grym Divemaster som andra kommer till för tips, trix och kunskap. – Vi kommer att göra allt för att hjälpa dig nå dit!

Är du intresserad av Divemasterkursen? – Ta kontakt med oss!
info@oxygenediving.se
031 – 773 99 11

Print Friendly, PDF & Email